Politie Groningen

Vrijdag 15 mei 2009

Provincie Groningen, 15-05-2009

Groningen: politie achtervolgt gevaarlijk rijdende alcomobilist

De politie heeft donderdagnacht in Groningen na een achtervolging een 36-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Agenten zagen de man met piepende banden bij een café aan de Oosterweg wegrijden. In een onopvallende politieauto werd de verdachte gevolgd. De man haalde snelheden boven 100 km/u in de bebouwde kom. Bij de Bornholmstraat zette hij zijn auto aan de kant voor een vrouw die in de berm liep. Toen de politieman hem wilde controleren ging hij er vandoor. Uiteindelijk werd hij met behulp van vijf politievoertuigen op de Lubeckweg klemgereden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en eerder in de avond ook al op gevaarlijke manier door Groningen te zijn gereden. Op het bureau werd ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. De verdachte was al vaker betrapt op het rijden onder invloed en zijn rijbewijs was al ongeldig verklaard. Na de aanhouding vond de politie bovendien hennepafval in de auto. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Finsterwolde: alcomobilist moet rijbewijs inleveren

Een 61-jarige automobilist uit Finsterwolde is donderdagmiddag op het Modderland betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man zonder gordel rijden. Hij kreeg een stopteken. Er hing een behoorlijke alcohollucht om hem heen. Vervolgens wees een blaastest uit dat hij onder invloed was. De man werd aangehouden en uit de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat hij ruim 2 promille alcohol in zijn bloed had. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: man aangehouden na huiselijk geweld

Een 53-jarige inwoner van Stadskanaal is donderdagnacht in zijn woning aangehouden na huiselijk geweld. Zijn 44-jarige vriendin uit Emmen raakte gewond en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De twee kregen ruzie, waarna de Emmense een slagaderlijke bloeding opliep. Hoe de vrouw haar letsel heeft opgelopen, is nog niet duidelijk. De man zit vast. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Groningen: fietser gewond

Een 58-jarige fietser uit Harkstede is donderdagmiddag op de Bornholmstraat gewond geraakt. Hij fietste over het fietspad van de Bornholmstraat richting de Gotenburgweg. Een 26-jarige automobilist uit Groningen moest voorrang krijgen bij de kruising met de Gotenburgweg, maar die kreeg hij niet van de fietser. Gevolg was een aanrijding. De man uit Harkstede raakte gewond aan zijn benen en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft donderdagmiddag in de Oosterweg een hennepkwekerij ontmanteld. In een slaapkamer in de woning vonden agenten 220 hennepplanten aan. De planten en de bijbehorende materialen zijn vernietigd. De 46-jarige bewoner van het pand is als verdachte meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: zussen onderuit

Bij een verkeersongeval op de Laan Corpus den Hoorn zijn donderdag twee zussen (16 en 18 jaar) uit Groningen gewond geraakt. Het tweetal zat samen op een bromfiets die door onduidelijke reden onderuit schoof. De meiden zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: drugsdealers aangehouden

De politie heeft donderdagavond in de Bornholmstraat twee drugsdealers aangehouden. De 48-jarige man en de 28-jarige vrouw uit Groningen hadden samen dertig bolletjes harddrugs bij zich voor de handel. Ook had de man tien pillen in zijn bezit. De drugs zijn in beslag genomen. Het tweetal is in de cel gezet voor verhoor.

Groningen: tanden uit mond geslagen

Een 20-jarige Groninger is donderdagavond mishandeld door een onbekende man. Het tweetal kreeg woorden met elkaar op de hoek van de Oude Ebbingestraat en de Grote Markt. De Stadjer kreeg daarbij plotseling een vuistslag in zijn gezicht. Hierdoor raakte hij een aantal tanden kwijt. De 20-jarige moest naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen. Het slachtoffer doet aangifte bij de politie.

Groningen: aanhouding dankzij cameratoezicht

De politie heeft donderdagnacht drie mannen aangehouden dankzij het cameratoezicht. Een medewerker van de meldkamer zag op de tv-schermen een vechtpartij in de Gelkingestraat. Op de beelden was te zien dat drie mannen over en weer aan het slaan waren. Agenten op straat wisten het drietal aan te houden. De politie heeft de 21-jarige inwoner van Leusden en de twee Stadjers van 18 en 20 jaar in de cel gezet voor verhoor.

Stadskanaal: bromfietser onder invloed

Een 33-jarige bromfietser uit Musselkanaal is donderdagnacht in Stadskanaal aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden zonder helm en gingen achter de bromfietser aan. Die sloeg van de Electronicaweg af naar de Oosterkade en deed het licht van zijn brommer uit. Vermoedelijk om op die manier te kunnen ontsnappen aan de politie. Die wist hem echter bij te halen en langs de kant te zetten. Uit een blaastest bleek waarom de Musselkanaalster niet gepakt wilde worden. Hij had namelijk bijna 1 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op.