Gemeente Enschede

Biologische markt en Heemtuindag in het Ledeboerpark

Op zondag 17 mei organiseert NatuurEducatie van de gemeente Enschede een kleinschalige biologische markt met als hoofdthema `brood' op het erf bij bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark te Enschede. Op deze biologische markt zijn van 11.00 - 16.00 uur diverse biologische streekproducten te proeven en te verkrijgen. In de Heemtuin van het Ledeboerpark houdt het IVN (Vereniging voor Natuureducatie) haar jaarlijkse Heemtuindag met allerlei feestelijke activiteiten rondom inheemse planten en kruiden.

Biologische lentesfeer
Wegens het grote succes van vorig jaar organiseert NatuurEducatie ook deze zomer weer een aantal kleinschalige biologische markten op het erf van bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner. Veel Twentenaren kiezen tegenwoordig voor biologische producten.
Aandacht voor het milieu en de voorkeur voor smakelijke producten uit de eigen regio zijn al voldoende reden om deze biologische markt te bezoeken. Maar ook trekt het kleinschalig opgezette lentegebeuren altijd weer vele bezoekers wegens het intieme en sfeervolle karakter van een markt met smaakvolle producten in een fraaie natuurlijke omgeving.
Biologische zorgboerderij De Viermarken is aanwezig met diverse soorten biologische producten en brood, er is biologisch fruit, sap en jam en ook de biologische kaasboer is aanwezig. Kinderen kunnen hun eigen gezonde broodje bakken in de authentieke houtoven. De andere data voor de biologische markten in het Ledeboerpark zijn op zondag 28 juni (thema `groente') en op zondag 9 augustus (thema `zuivel').

Heemtuindag
De jaarlijkse Heemtuindag die zich afspeelt in de Heemtuin van het Ledeboerpark, heeft ook op deze zondag veel aantrekkelijke activiteiten voor jonge en oudere bezoekers. Speciaal voor kinderen is er een kookeiland ingericht waar zij heerlijke aardappelpannenkoekjes kunnen bakken, op smaak gebracht met kruiden uit de Heemtuin, die zij zelf mogen gaan verzamelen.
Ook is er een spannend zoekspel voor kinderen door de Heemtuin heen, waarbij zij op zoek kunnen gaan naar dieren en hun voedsel met behulp van zoekkaarten. Natuurlijk zijn er ook informatiekraampjes waar tevens inheemse planten en kruiden te koop zijn. Omdat ook de Bijenvereniging haar bijenstal heeft geopend voor het publiek, is er voor groot en klein van alles te beleven in het Ledeboerpark op zondag 17 mei!

Openingstijden en meer informatie
Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark is geopend op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.
De biologische markt en de Heemtuindag vinden plaats op het erf van het bezoekerscentrum en in de Heemtuin van het Ledeboerpark op zondag 17 mei van 11.00 - 16.00 uur..
Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner is bereikbaar via de hoofdingang van het Ledeboerpark aan de Hengelosestraat in Enschede. Na 300 meter aan de rechterkant van het pad ligt het gemeentelijk bezoekerscentrum.

090512_fotoHeemtuindag4.jpg

Geplaatst: 12 mei 2009.

12 mei 2009