Politie Noord- en Oost Gelderland
Putten - Auto op de kop in sloot, bestuurder aangehouden


Zaterdagavond 16 mei vond rond 22:30 uur een ongeval plaats op de Beekweg in Putten. Een personenauto belandde op de kop in een droge sloot. De bestuurder werd aangehouden.


De bestuurder, een 56-jarige man uit Putten, zat samen met een 55-jarige man uit Putten in de auto. Op de Beekweg stak een hert de weg over, en de bestuurder week voor dit dier uit naar de berm. Hierdoor belandde de auto op de kop in een droge sloot. Beide mannen zijn met hulp van ter plaatse gekomen agenten via de achterklep uit de auto gekomen. Allebei de mannen waren ongedeerd. Agenten lieten de bestuurder blazen, hieruit bleek dat hij gedronken had. De man is vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier blies hij een promillage van 0,74. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


Hattem - rijden onder invloed


Een 38-jarige man uit Wapenveld is zondagmorgen 17 mei rond 00:50 uur aangehouden voor het rijden onder invloed.


Agenten zagen de man in een bestelauto rijden over de Hessenweg in Hattem. De agenten hielden de man staande en lieten hem blazen. Hieruit bleek dat de man alcohol gedronken had. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier blies de man een promillage van 1,54. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Ermelo - Man aangehouden voor vernieling


Een 48-jarige man uit Ermelo is zaterdagavond 16 mei rond 23:20 uur aangehouden omdat hij tegen een auto aan had getrapt.


Het voorval vond plaats op het Raadhuisplein in Ermelo. Meerdere getuigen hebben gezien dat de man tegen een aldaar geparkeerde auto aan trapte. Hierdoor ontstond schade aan de auto. Politieagenten hielden de man aan en nam hem mee naar het politiebureau. De man is ingesloten voor nader verhoor.


Ermelo - Man aangehouden voor vernieling


Zaterdagmiddag 16 mei is een 31-jarige motorrijder uit Harderwijk ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Ceintuurbaan in Harderwijk.


Rond 12:32 uur reed de motorrijder op de Ceintuurbaan toen een 73-jarige automobilist uit Harderwijk de weg op draaide vanaf een bedrijventerrein. De motorrijder is in de flank van de auto gereden en een paar meter verderop terecht gekomen. Er is een traumaheli ter plaatse geweest om assistentie te verlenen. De motorrijder is met ernstig hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De automobilist is met pijn op de borst overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk. De politie heeft onderzoek op de plaats van het ongeval gedaan. De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. Wel is uit het onderzoek gebleken dat de motorrijder niet harder heeft gereden dan de maximumsnelheid.


EINDE BERICHTEN

-----------------------



---- --