NCD en JCI-Nederland sluiten nieuw convenant

17/05/2009 12:00

NCD Nederlands Centrum van Directeuren

Gorinchem, 16 mei 2009 - Het Nederlands Centrum van Commissarissen en Junior Chamber International Nederland hernieuwen hun samenwerking. Dit voornemen is op 16 mei bekrachtigd tijdens het College van Afgevaardigden van JCI-Nederland te Voorne Putten. NCD-directeur Lars Hooning en JCI-Nederland voorzitter Corina Poldervaart ondertekenden de nieuwe overeenkomst. Deze is een actualisatie van een partnerschap dat al sinds 2002 bestaat.

Lars Hooning: " In deze nieuwe overeenkomst hebben we concrete afspraken gemaakt over de manier waarop we gezamenlijk onze leden nog beter kunnen bedienen." De kruisbestuiving zal vooral zichtbaar worden in gezamenlijke workshops, seminars en regionale activiteiten. "Hierdoor zorgen we voor meer kennisoverdracht tussen veelal zeer ervaren directeuren binnen het NCD en de jongere bestuurders die verenigd zijn in JCI-Nederland. Beide partijen zullen hier profijt van trekken," aldus Hooning. Corina Poldervaart: "Wij vinden het van belang dat onze leden zichzelf continu kunnen blijven ontwikkelen. Ook nàdat ze afscheid hebben genomen van JCI-Nederland. Hierin past de relatie met het NCD uitstekend."

Het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen (NCD) is de beroepsorganisatie van ruim 3300 directeuren en commissarissen van middelgrote en grote ondernemingen en maatschappelijke organisaties. Het doel van het NCD is het persoonlijk functioneren van de directeur of commissaris verder te ontwikkelen. Om dit te bereiken werkt het NCD aan kennisontwikkeling, biedt leden ondersteuning bij de uitoefening van het vak, komt op voor de belangen van haar leden en vormt een hecht netwerk, zowel op landelijk als regionaal niveau.

JCI is het toonaangevende wereldwijde netwerk van ondernemende mensen tot 40 jaar. JCI biedt haar leden ontwikkelkansen en stelt hen zo in staat positieve veranderingen in de samenleving teweeg te brengen. De organisatie heeft geen politieke of religieuze achtergrond. JCI telt meer dan 160.000 leden in ruim 110 landen en 5.000 lokale organisaties.

JCI Nederland is al ruim 50 jaar actief en telt meer dan 2.300 leden verdeeld over 100 lokale organisaties (ofwel 'kamers'). Voor meer informatie over JCI: www.jci.nl.





http://www.ncd.nl

http://www.ncd.nl