Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.15 uur

Utrecht, 17-05-2009

Brom- en snorfietser rijbewijs kwijt

BILTHOVEN / ODIJK De politie heeft in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 mei twee beginnend bestuurders van een brom- en een snorfiets aangehouden die veel te veel alcohol hadden gedronken.

De 20-jarige man uit Houten liep om 02.15 uur die nacht met zijn bromfiets tegen de lamp bij een alcoholcontrole op de Zeisterweg in Odijk. De blaasproef viel voor de man negatief uit en hij moest mee naar het politiebureau. De ademanalyse wees 535 ug/l uit.

De 18-jarige jongeman uit De Bilt reed om 03.50 uur die nacht zonder licht op zijn snorfiets over de Boslaan. Ook voor deze bestuurder viel de blaasproef negatief uit en de ademanalyse gaf 420 ug/l aan.

Beide verdachten kregen een proces-verbaal en moesten hun rijbewijs inleveren.

Openlijke geweldpleging
BILTHOVEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 mei bij winkelcentrum De Kwinkelier twee jongens van 16 en 17 jaar en een man van 26 jaar, alle drie uit Bilthoven, aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

De politie werd die nacht om 00.15 uur gewaarschuwd in verband met personen die stenen aan het gooien waren. Agenten waren binnen vier minuten ter plaatse en konden de drie verdachten aanhouden voor het vernielen van een ruit van een leegstaand pand en het beschadigen van het raamkozijn van een winkel. De politie maakt proces-verbaal op en heeft de ouders van de minderjarige verdachten in kennis gesteld.