Politie Zeeland


---


O-1008-2009 Rijbewijs kwijt
Een 24-jarige man uit Yerseke is gisteravond omstreeks 19.45 uur betrokken geraakt bij een eenzijdig ongeval.
De man reed over de N289 in Kruiningen toen hij een betonnen middenberm raakte. Hierdoor sneuvelde een verkeersbord. De man werd bij de plaats van het ongeval gehouden tot de politie ter plaatse was. De agenten constateerden dat de man alcohol had gedronken en lieten hem een blaastest doen. Hieruit bleek dat hij bijna drie keer teveel had gedronken. Zijn voertuig is weggetakeld, zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Z-1009-2009 Axelaar aangehouden met softdrugs
Een 20-jarige inwoner van Axel is zaterdagavond door de Zeeuwse politie op de Sportlaan in Axel aangehouden.
De man werd, in zijn auto, gecontroleerd door agenten van de Zeeuwse politie. Hij bleek acht gram hennep op zak te hebben. Dit is in beslag genomen door de politie.
O-1010-2009 Boetes voor lopen op spoor
Zaterdagavond rond 21.00 uur kwam er een melding van de NS dat er jongeren op het spoor liepen ter hoogte van de Ploegweg in Goes.
Politieagenten van de Zeeuwse politie gingen ter plaatse en troffen inderdaad wat jongens aan op het spoor. De melding was dat zij goederen op het spoor gooiden en dat er al sprake was van schade aan een trein. De treinen reden met last, dat betekent dat alle treinen die op die plek passeren heel langzaam moeten rijden i.v.m. mogelijk gevaar. De politieagenten hebben vier jongens aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar hebben de vier (17 en 18 jaar en afkomstig uit Goes en de gemeente Goes) verklaringen afgelegd. Drie van hen ontvingen een bekeuring van ¬ 90,- voor lopen op het spoor. Na contact met de NS bleek dat er geen trE 90,- voor lopen op het spoor. Na contact met de NS bleek dat er geen treinen schade hadden opgelopen. De jongens zijn weer in vrijheid gesteld nadat er contact was gelegd met hun ouders.
W-1011-2009 Onder invloed
Omstreeks 00.55 uur vannacht is een 45-jarige Middelburger betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed over de stoep van de Poelendaelesingel en werd hierom gecontroleerd door agenten van de Zeeuwse politie. Hij moest een blaastest afleggen en hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Op de ademanalyse bleek dat hij 1025 ug/l blies en dat komt neer op bijna vijf keer teveel. Hiervoor krijgt hij dan ook een proces-verbaal.
O-1012-2009 Aangehouden voor belediging
Een 17-jarige jongen uit de gemeente Borsele is vannacht omstreeks 3.55 uur aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie.
De jongen vond het nodig surveillerende agenten uit te schelden. Hij had geen verklaring voor zijn gedrag. Hij kreeg een proces-verbaal uitgereikt.
W-1013-2009 Aangehouden en rijbewijs kwijt
Vannacht omstreeks 05.00 uur surveilleerden agenten van de Zeeuwse politie in de Bonenburg in Vlissingen.
Plotseling horen zij een auto die behoorlijk aan het scheuren is door de wijk. De auto maakt slipgeluiden en een hoop lawaai. Zij zien de auto aan komen rijden en de bestuurder parkeert zijn voertuig. Nadat hij is uitgestapt wordt hij aangesproken door de agenten die hem een bekeuring willen geven voor het veroorzaken van geluidsoverlast voor omwonenden. Ze ruiken dat de man gedronken heeft en vorderen hem mee te werken aan een blaastest. Dit weigert de man en hij wordt aangehouden. Op het bureau besluit hij toch maar mee te werken en dan blijkt dat hij beginnend bestuurder is en vier keer teveel heeft gedronken. De 20-jarige Vlissinger verklaart nog tegen de agenten dat hij hasj heeft gebruikt. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.





Politie Zeeland