Politie Zeeland


---


Z-1014-2009 Auto vernietigd na rijden met ontzegging
De auto van een 63-jarige man uit Terneuzen is vanmiddag vernietigd, nadat de politie hem rijdend had betrapt.
De man was al een tijd niet meer in het bezit van een geldig rijbewijs. Dit was hem afgenomen door een rechter. De man was er van op de hoogte dat hij niet meer mocht rijden. Agenten van de Zeeuwse politie troffen de man vanmiddag rond 12.10 uur rijdend op de Scheldekade in zijn woonplaats. De man is overgebracht naar het politiebureau. Er is contact gelegd met de dienstdoende officier van justitie en die heeft gelast dat de auto vernietigd mocht worden. Ook wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de man.

O-1015-2009 Aanrijding met letsel, Bruinisse
Vanmorgen omstreeks 11.05 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de rotonde van de N59 in Bruinisse.
Hierbij is een 33-jarige wielrenner uit Vlaardingen gewond geraakt aan zijn hoofd. De man werd geschept door een 27-jarige Rotterdammer in zijn personenauto. Deze kwam uit de richting Grevelingendam en ging naar Zierikzee. De auto kon de fietser niet meer ontwijken en een botsing was het gevolg. De fietser is naar het ziekenhuis overgebracht.

W-1016-2009 Inbraak in winkel
In een winkel in de Hobeinstraat in Vlissingen is vannacht ingebroken.
Tussen 20.30 gisteravond en vanmorgen 11.45 uur werd een ruit verbroken in de winkel, waardoor inbrekers de kans zagen om het pand binnen te komen. Uit de winkel is een geldbedrag van enkele tientallen euro's weggenomen. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan.

Z-1017-2009 Aangehouden met 16 gram wiet
Een 27-jarige Belg uit Brugge is vanmiddag rond 15.30 uur op het Veerplein in Breskens aangehouden door de Zeeuwse politie.
De man bleek, na controle, bijna 16 gram wiet op zak te hebben. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een boete en na het betalen hiervan kon de man weer vertrekken.

Z-1018-2009 Onder invloed
Een 60-jarige man uit De Klinge (B) is vanavond omstreeks 18.30 uur betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed over de Emmaweg in Nieuw-Namen toen hij werd gecontroleerd door agenten van de Zeeuwse politie. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. De man krijgt een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren bij de agenten. De man was al eerder veroordeeld voor hetzelfde feit.

W-1019-2009 Auto gestolen in Vlissingen
Op de Gildeweg in Vlissingen is vandaag een Fiat Uno gestolen.
De 80-jarige eigenaresse van de auto had deze daar vanmorgen om 08.15 uur geparkeerd. Toen zij omstreeks 19.00 uur weer terugkeerde bij de parkeerplaats bleek de auto te zijn weggenomen. De auto is beige van kleur en voorzien van het kenteken TJ-77-HD.





Politie Zeeland