Ingezonden persbericht


Natura Docet - Provinciaal Natuurhistorisch Museum Denekamp

Themawandeling in Natura Docet
17 mei 2009

Eetbaar Voorjaarsgroen

Achter elk dier, fossiel, gesteente in het museum of plant in de landschappentuin van het Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet in Denekamp schuilt een verhaal. En, aangezien verhalen er zijn om verteld te worden zullen vanaf zondag 17 mei steeds op de 3e zondag van de maand themawandelingen worden gehouden. Een uur lang neemt een specialist u mee. De ene keer staat een bijzondere groep fossielen in het spotlight, dan weer zijn de katachtigen in het museum aan de beurt.
De tuin biedt natuurlijk ook een zee aan verhalen: van voorjaarsbloemen tot geneeskrachtige kruiden in het bos, eetbare planten, moerasplanten, varens etc.

De eerste wandeling, op zondag 17 mei, wordt gehouden door Stans van der Veen, sinds januari de directeur van Natura Docet. Vanwege haar 'roots' in de plantenwereld krijgen eetbare voorjaarsplanten de aandacht. Daslook bijvoorbeeld, een plantje dat sinds een paar jaar op menu's van topkoks voorkomt in voorjaarssoepen en pesto's. Brandnetel - een verfrissend kruid in cottagecheese en handig om vet haar mee weg te wassen. En wat dacht u van zevenblad? Dat nare onkruid wat maar niet weg gaat. Gewoon opeten, de makkelijkste manier om van zevenblad af te komen. Aan het einde van de wandeling liggen de recepten voor u klaar.

De wandeling begint steeds om 12.00 uur, reserveren is niet nodig tenzij u met meer dan 5 mensen tegelijk wilt komen. De kosten voor deelname omvatten de entree en 2 euro extra voor de begeleiding en het kopje koffie achteraf.

Adres
Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet - Oldenzaalsestraat 39 - 7591 GL Denekamp
0541-35 13 25 / info@naturadocet.nl/ http://www.naturadocet.nl/

Openingstijden
maandag - vrijdag 10-17 uur / zaterdag en zondag 11-17 uur

Aan de redactie /

Ingezonden persbericht