GULDEN VEDEL naar GERARD JOLING

18/05/2009 19:34

Stichting Holland Dance Promotions

De NVD artiestenprijs, de Gulden Vedel (Gouden Viool) wordt dit jaar uitgereikt aan GERARD JOLING

De Gulden Vedel wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandse zanger, zangeres of groep, waarvan de muziek veelvuldig is gebruikt bij de danslessen in de Swinging World Dansscholen.

Ook muziek die tot een hype en grote populariteit heeft geleid kan worden onderscheiden.

In dit kader is Gerard Joling uitverkozen.

Zijn enorme populariteit bij het dansschoolpubliek en zijn vele dansbare hits, die in de dansscholen tot een hype hebben geleid , rechtvaardigen de uitreiking van de Gulden Vedel aan hem.

De Gulden Vedel wordt al sinds 1979 uitgereikt.

De eerste winnaar was Nico Haak, daarna ontvingen o.a. Lee Towers, Conny Vandenbos, Albert West, Berdien Stenberg,Koos Alberts, Rene Froger, BZN, Gordon,Willeke Alberti,Andre Rieu, Marco Borsato, Guus Meeuwis en Total Touch, Jody Bernall, de prijs al.

In 2002 was Carel Kraayenhof, de bandeneonspeler, de gelukkige winnaar.

De Gulden Vedel 2005 werd aan Frans Bauer uitgereikt .

2006 ging de prijs naar Jim, die het immens populaire TV programma Dancing with the stars won. 2007 was het Jan Smit die de Gulden Vedel kreeg.

Thomas Berge won de prijs in 2008

Tijdens de opening van het Internationale Dansleraren Congres "Swinging World; N-JOY! op vrijdag 5 juni 2009, in het Hotel Congrescentrum de Heerlickheijd van Ermelo, Staringlaan 1, Ermelo, wordt de prijs uitgereikt

De prijs bestaat naast een oorkonde en champagne uit een gouden viooltje als dasspeld.

Nederlandse Vereniging van Dansleraren reikt Gulden Vedel uit;

"Ook Nederlandse muziek is dance-able"

Dansen is populair. Elke week bezoeken enige 100.000-en mensen een dansschool. Op de maat van top 40 muziek leren zij de quickstep, chachacha maar ook de salsa.

De Nederlandse Vereniging van Dansleraren NVD probeert daarbij de Nederlandse muziek extra onder de aandacht te brengen.

Dat gebeurt o.a. door de jaarlijkse toekenning van de Gulden Vedel aan een Nederlandse artiest of groep, of aan een muzieksoort, die tijdens de danslessen het meest te beluisteren is geweest.

"Het gaat goed met dansen in Nederland"zegt David Simon, alg.secretaris van de Nederlandse Vereniging van Dansleraren en directeur van Holland Dance Promotions, de stichting die het beleid van de vereniging uitvoert.

"Elke week komen er duizenden mensen in de Nederlandse dansscholen. Voor die populariteit zijn 2 redenen aan te geven. Ten eerste zijn de Swinging World dansscholen heel actieve en moderne bedrijven, die flexibel inspelen op alles wat zich in de markt voordoet.

Een voorbeeld daarvan is de Salsa en de Tango, de laatste werd een hype na het Koninklijk Huwelijk in februari jl.

Vele dansscholen speelden daar direct op in door speciale Tango cursussen te organiseren.

Er wordt natuurlijk gedanst op top 40 muziek. Van Madonna tot Gloria Estefan, maar ook op Andre Rieu om maar iets te noemen.

Dansen is gezellig, je beweegt en dat is prima voor de gezondheid. Daarom is dansen weer helemaal "cool"en "in"

Mede door de enorme populariteit van het TV programma Dancing with the Stars is dansen weer immens in de lift gekomen.

Vlucht

De NVD werd opgericht in 1920 als een overkoepelend orgaan van dansleraren.

Na de 2e Wereldoorlog ontstond naast de NVD nog een dansleraren vakorganisatie, maar deze heeft de laatste jaren aan grootte enorm ingeboet.

De NVD komt op voor de belangen van de bij haar aangesloten scholen, draagt bij aan de vakkennis en verzorgd de publiciteit en reclame-campagnes, daarnaast organiseert zij voor haar leden studiedagen en congressen.

In 1989 heeft de NVD de Stichting Holland Dance Promotions opgericht om o.a. de PR-activiteiten in onder te brengen. Er werd een kantoor in Amstelveen geopend.

Via Holland Dance Promotions wordt er collectief reclame gevoerd e.d.

Gouden Viool

Ook de organisatie van de Gulden Vedel is in handen van Holland Dance Promotions.

De Gulden Vedel wordt jaarlijks toegekend aan de Nederlandse zanger, zangeres of groep waarvan de muziek het afgelopen seizoen veelvuldig is gebruikt bij de danslessen.

Ook hype's of trends komen in aanmerking voor de prijs.

Simon; "Heel diverse artiesten hebben deze prijs inmiddels in ontvangst genomen. De eerste Gulden Vedel ging naar Nico Haak, daarna is hij o.a. gegaan naar Lee Towers, Conny Vandenbos, Albert West, Berdien Stenberg,Willeke Alberti,Vaya con Dios, Koos Alberts, Rene Froger, BZN, VOF de Kunst, Guus Meeuwis, Total Touch, Marco Borsato,Grant & Forsyth, Gordon en Andre Rieu

In 2004 ging de prijs naar Frans Bauer. De groep CH!PZ won de prijs, in 2006 JIM en in 2007 Jan Smit. De prijs in 2008 was voor Thomas Berge

Wij willen op deze wijze laten zien dat er ook heel veel Nederlandse dance-able muziek bestaat

De Gulden Vedel 2009 wordt op vrijdag 5 juni a.s. uitgereikt tijdens de opening van het Internationale Dansleraren Congres Swinging World; N-JOY! in Hotel Congrescentrum de Heerlickheijd van Ermelo, Satringlaan 1, Ermelo om 12.00 uur aan de zanger Gerard JOLING voor zijn ongekende populariteit binnen de dansscholen, met de CD BLOEDHEET.

De prijs bestaat uit een dasspeld met Gouden Viool, een oorkonde en natuurlijk Champagne.

Simon; vooral de jeugdige bezoekers van de dansscholen willen tijdens de lessen graag de top 40 muziek horen die ze via TMF en MTV dagelijks horen.

Wij willen met de Gulden Vedel de populaire muziek promoten bij onze docenten.

De Nederlandse muziek biedt vele mogelijkheden. In de top 40 staat vaak goede dansbare muziek.

Voor verdere informatie;

Swinging World/Holland Dance Promotions

David Simon

Marathonlaan 71

1183 VC.Amstelveen

tel; 020-6478333 email; simondde@xs4all.nl

P E R S U I T N O D I G I N G

Het is ons een bijzonder groot genoegen u te mogen uitnodigen voor de officiële Opening van het Int.Dansleraren Congres Swinging World; N-JOY ! op

Vrijdag 5 juni 2009 om 11.00 uur

De Heerlickheijd van Ermelo

Staringlaan 1, Ermelo

in een talkshow NVD's Koffietijd

worden tal van wetenswaardigheden t.a.v. het nieuwe dansseizoen 2009/2010 gepresenteerd door Nikkie Plessen, de bekende RTL presentator.

Ook wordt de Gulden Vedel (NVD's artiestenprijs) uitgereikt aan de zanger

GERARD JOLING

Uw aanwezigheid wordt vanzelfsprekend op hoge prijs gesteld.

Nederlandse Vereniging

van Dansleraren N.V.D.

David Simon, directeur

Dansleraren congresseren.

Op 5,6 en 7 juni a.s. vindt in het Congres Hotel de Heerlickheijd van Ermelo het Int.Dansleraren Congres Swinging World; N-JOY! plaats.

Een aantal Europese landen zal vertegenwoordigd zijn op dit congres waar de nieuwste trends op dansgebied de revue zullen passeren.

Naast de nog steeds populaire dansen als Tango en Quickstep, maar ook de meer zwoele Latin dansen als Rumba en Chachacha, staat ook de SALSA op het programma.

"Met Nederland wordt zeker internationaal rekening gehouden, we behoren tot een van de grote danslanden in de wereld. De enorme belangstelling voor het dansen is verheugend. Vooral de leeftijdsgroep 25-45 jaar en de 55+ heeft de dansschool (weer) ontdekt, zeker na de enorme TV hit Dancing with the Stars.

Dit zegt een enthousiaste Cor van der Stroet, voorzitter van de nu 89 jaar bestaande vakorganisatie van dansleraren NVD.

Een verklaring voor deze positieve ontwikkeling is volgens hem, het feit dat men uitgaan weer leuk en gezellig vindt. De romantiek komt weer helemaal terug.

"Bewegen, gezelligheid en uitgaan is weer IN en daar profiteren onze Swinging World dansscholen natuurlijk van"

Tijdens het 3 daagse congres worden bij de off.opening vrijdagmorgen 5 juni om 11.00 uur ook de "Dansparen van het Jaar" bekend gemaakt en wordt de Gulden Vedel uitgereikt aan de zanger GERARD JOLING

De Gulden Vedel, de NVD artiestenprijs wordt al sinds 1979 verleend.

De eerste winnaar was Nico Haak, daarna kwamen o.a. BZN, Lee Towers, Marco Borsato, Andre Rieu, Carel Kraayenhof, Frans Bauer, Jamai, Jim, Jan Smit en vele anderen. Vorig jaar ging de prijs naar Thomas Berge.





http://www.swingingworld.nl