Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 19-05-2009

Mishandeling

HOUTEN Drie jongens werden op maandag 18 mei door enkele andere jongens mishandeld. De politie hield twee verdachten aan.

Rond 20.25 uur waren drie 18-jarige vrienden uit Houten (2) en Utrecht (1) op de Kruisboog in de voetbalkooi aan het voetballen. In de kooi bevonden zich nog meer jongens. Eén van de vrienden gooide een flesje kapot in een prullenbak. Kennelijk dacht een andere jongen dat hij glas op het veld kapot gooide. Hij viel één van de vrienden aan, waarna ook een andere jongen zich ermee ging bemoeien. De drie vrienden werden vervolgens door de twee verdachten geslagen en geschopt.

De politie kwam ter plaatse en agenten hielden de twee verdachten, twee jongens van 17 jaar uit Houten, aan. De verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. Eén van de slachtoffers werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Heling

HOUTEN Agenten hielden op maandag 18 mei een man aan omdat hij op een gestolen fiets reed. Hij wist van de criminele herkomst van de fiets.

Rond 20.00 uur controleerden agenten op de Stellingmolen een 22-jarige fietser uit Houten. Bij het controleren van het framenummer van de nieuw uitziende fiets bleek dat hij deze maand in Houten was gestolen. De agenten hielden de Houtenaar aan en namen de fiets in beslag. Bij zijn verhoor bekende hij de fiets voor honderd euro te hebben gekocht, wetende dat de fiets meer dan duizend euro waard was en van diefstal afkomstig was. Hij deed afstand van de fiets en tegen hem is proces-verbaal voor heling opgemaakt.

Jongen aangehouden

IJSSELSTEIN De politie hield in de vroege ochtend van dinsdag 19 mei een jongen aan op verdenking van het plegen van een mishandeling op maandagmiddag 18 mei.

Op maandag rond 17.15 uur ging een 56-jarige man uit IJsselstein naar een horecagelegenheid aan de Televisiebaan. Hij dronk daar wat en zag dat tegenover de gelegenheid een groep jongeren stond. Omdat de man wat wilde roken, ging hij buiten staan. Daarop kwam een achttal jongeren naar hem toelopen. Kennelijk zonder enige aanleiding viel één van de jongeren de man aan. Hij gaf hem een trap en schold hem uit. Het slachtoffer ging de horecagelegenheid binnen en belde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en stelden aan de hand van het signalement van de verdachte een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werd hij niet meer aangetroffen. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Hij had door de trap een pijnlijke schouder opgelopen. Meerdere getuigen legden een verklaring.

Op basis van de aangifte en de getuigenverklaringen stelde de politie de identiteit van de verdachte vast: een 17-jarige jongen uit IJsselstein. Hij werd in de vroege ochtend van dinsdag in zijn ouderlijke woning aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.