Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 29 april 2009

Cursus Money Talk voor jongeren wegens succes herhaald!

Jongeren die op zichzelf (gaan) wonen zijn vaak onvoldoende voorbereid op deze stap. Zij weten niet goed met welke uitgaven ze te maken krijgen en hoe ze hun financiën in balans kunnen houden. Money Talk, onderdeel van het Schuldpreventie team van de Kredietbank Noord-West, helpt jongeren hier op voor te bereiden. Vanaf 20 mei gaat de gratis cursus "Klaar voor de start! Op jezelf wonen" weer van start.

Vorig jaar organiseerde Money Talk in samenwerking met De Wering en Kern8 voor het eerst de cursus "Klaar voor de start! Op jezelf wonen". De jongeren die deelnamen waren erg enthousiast en beoordeelden de training als "zeer leerzaam en leuk om te doen! "

De nieuwe cursus, speciaal voor Alkmaarse jongeren t/m 24 jaar, start woensdag 20 mei en omvat vier bijeenkomsten. De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en eindigen om 21.30 uur. Naast praktische informatie en tips gaan de jongeren vooral "doen". Zo leren zij een begroting te maken op de computer en hun post en rekeningen te sorteren. Ook is er aandacht voor prijsbewust inkopen doen en hoe om te gaan met de reclame en verleidingen die je in het dagelijkse leven tegenkomt.

Alkmaarse jongeren kunnen zich uiterlijk tot 19 mei aanmelden voor de gratis cursus door een e-mail te sturen naar moneytalk@alkmaar.nl. Na aanmelding krijgen jongeren nader bericht.

Voor meer informatie kan men bellen naar 072 - 548 81 88.

Het college van burgemeester en wethouders maakt werk van schuldhulpverlening en armoedebestrijding. Jongeren zijn volgens wethouder Wim van Veen een belangrijke doelgroep die regelmatig met schulden te maken krijgt. Behalve budgetcursussen heeft de Kredietbank Noordwest in opdracht van het college extra budgetwinkels geopend, worden voorlichtingscampagnes opgezet en is er een speciaal loket geopend voor jongeren op scholen (bijv. het Horizon College).


Noot voor de redactie,