Gemeente Hoorn

Opening tafeltennistafels Willem Wiesepark

Op woensdag 20 mei opent wethouder Cilia van Weel tafeltennistafels in het Willem Wiesepark. Zij doet dit samen met leerlingen van groep 8 van De Hoeksteen. De tafeltennistafels zijn daar geplaatst naar aanleiding van het project kindergemeenteraad.

Tijdens de kindergemeenteraadsvergadering in november 2008 is het projectvoorstel van basisschool De Hoeksteen aangenomen. De leerlingen van groep 8 wilden tafeltennistafels in het Willem Wiesepark waarop kinderen toernooitjes kunnen houden.

Het project kindergemeenteraad vond in het najaar van 2008 plaats op vijf basisscholen uit de Kersenboogerd, te weten De Duiventil, Wereldwijzer, Openbare Montessorischool, De Klipper en De Hoeksteen. Bovenbouwleerlingen van deze scholen kregen een aantal lessen met daarin aandacht voor argumenteren, discussiëren, beslissingen nemen en vergaderen. Zij maakten daarnaast aan de hand van het thema spelen en vrije tijd een voorstel voor een concreet project binnen de wijken. Hiervoor hadden zij een budget van 4.000 euro ter beschikking. Tijdens een echte kindergemeenteraadsvergadering werd een bestemming gekozen voor dit budget: tafeltennistafels in het Willem Wiesepark. Laatste wijziging van deze pagina: 18 mei 2009