Gemeenten en sociale partners steken gezamenlijk handen uit de mouwen

18/05/2009 15:44

VNG

De economische vooruitzichten zijn zeer ongunstig wijzen de laatste cijfers uit. Welke maatregelen kunnen gemeenten en sociale partners nemen om de negatieve effecten van de economische crisis op de arbeidsmarkt tegen te gaan? Hoe kunnen zij zorgen dat minder mensen in de WW of de bijstand instromen? En hoe kunnen zij bevorderen dat scholieren stages krijgen, schoolverlaters werk vinden en jonge werknemers aan het werk blijven? Op 20 mei a.s. presenteren de VNG en de voorzitters van de sociale partners hun plan om meer mensen aan het werk te houden. In een werkontbijt brengen zij, samen met een aantal wethouders en de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de mogelijkheden en wensen in kaart. De uitkomsten en maatregelen presenteren zij na afloop in een gezamenlijke verklaring.

Het werkontbijt begint om 8.00 uur en eindigt om 10.00 uur. Na afloop is er van 10.00 tot 10.30 een persmoment waarin een gezamenlijke verklaring wordt gepresenteerd door de VNG en vertegenwoordigers van de vakbonden en werkgeversorganisaties. Voor de pers is er dan gelegenheid tot het stellen van vragen.

De locatie is in het Stadhuis te Amersfoort, Stadhoudersplein 1, 3811 LM Amersfoort.

U wordt van harte uitgenodigd om bij het persmoment aanwezig te zijn. Wilt u zich van te voren aanmelden bij het secretariaat van de VNG door een e-mail te sturen naar nellie.monroy@vng.nl?

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling communicatie VNG, tel 070- 373 8472.

Den Haag, 18 mei 2009