Gemeente Twenterand


Burgemeester hoopt op snelle start bouw
Akkoord over invulling plan Westeinde

De gemeente Twenterand heeft een akkoord bereikt met de eigenaren van het gebied Westeinde 42-46, familie Oordt en met de door hen ingeschakelde ontwikkelaar, Bolte Vastgoed BV over de invulling van dat gebied. Bolte Vastgoed schakelde voor het ontwerp Henry Betting architect BNA uit Diepenheim in. De locatie, in het centrum van Vriezenveen, waar eerder Bouwbedrijf Oordt was gevestigd, is lange tijd onderwerp van gesprek geweest. Waarnemend portefeuillehouder burgemeester Koetje van de gemeente Twenterand, is tevreden over het bereikte resultaat, vooral voor de inwoners van Vriezenveen: "Ik hoop dat hiermee de weg vrij is voor een snelle daadwerkelijke bouw in dit deel van het centrum van Vriezenveen, want daar wachten we met z'n allen al lang op."

Het perceel ligt tussen het Westeinde en de Koningsweg is deels braakliggend en er staat nog een woning en een bedrijfsopstal op. De nieuwe invulling zal bestaan uit twee gebouwen in vier lagen, met winkels en/of kantoren en appartementen. Aan het Westeinde komt een gebouw met een pannenkap en het andere gebouw in een modernere architectuur komt aan de Koningsweg te staan. Het gebouw aan de Koningsweg wordt voorzien van een parkeerkelder en ook tussen de gebouwen in komen parkeervoorzieningen.

Plan ter inzage
Binnenkort wordt er een ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Dit is nu in voorbereiding bij Stedenbouwkundig adviesburo Witpaard uit Zwolle. De planvorming heeft langer geduurd dan verwacht, vanwege de tussentijds verschenen Second Opinion voor het Centrum van Vriezenveen. Het eerder ontwikkelde plan bestond ook uit winkels en appartementen in één gebouw. Nu is het plan opgedeeld in twee aparte gebouwen. Beide met 12 appartementen en in totaal ca. 1600 m2 winkelruimten.

Uitvoering
Het project wordt gerealiseerd via Mon Répos bv. De bouw wordt in twee fasen uitgevoerd, waarbij wordt gestart met het gebouw aan het Westeinde. Nadat de nieuwe bestemming definitief is, wordt het terrein, voor zover dat niet wordt gebruikt voor de bouw van de eerste fase, tijdelijk geschikt gemaakt voor parkeren. De presentatie van beide bouwplannen volgt op korte termijn.