Gemeente Ameland


Vrijwilligers verdienen lokale vrijwilligersverzekering

Vrijwilligerswerk is van groot belang voor de leefbaarheid op het eiland. De gemeente heeft onlangs een vrijwilligersverzekering afgesloten voor mensen die vrijwilligerswerk doen. Hiermee wil de gemeente het belang van vrijwilligerswerk benadrukken en het werk van vrijwilligers aantrekkelijker maken. Verder wil de gemeente door deze verzekering de risicos bij vrijwilligerswerk zoveel mogelijk beperken.

De verzekering bestaat uit een ongevallen- en een persoonlijke eigendommenverzekering, een rechtsbijstandsverzekering en een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen. Een voorwaarde is dat de vrijwilliger binnen of voor een organisatie (vereniging/stichting, kerk, instelling, dorpshuis, dorpsbelang, school et cetera) actief is. De vrijwilliger hoeft zich niet vooraf bij de gemeente te melden. Bij diefstal moet wel eerst aangifte bij de politie worden gedaan.

Meer informatie over de verzekering kunt u vinden op www.ameland.nl (kopje Wonen & Leven, vervolgens kopje Vrijwilligers). In geval van schade vindt u hier ook een schadeformulier dat u digitaal kunt verzenden.