Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 20 mei 2009

* DOORBRAAK IN ONDERZOEK 16-JARIGE OVERLEDEN JONGEN /

3 VERDACHTEN AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE / DE EILANDEN - De politie heeft drie verdachten aangehouden na een uitgebreid onderzoek rondom het overlijden van de 16-jarige jongen in Spijkenisse.
Naar aanleiding van het aantreffen van een jongen in de lift bij woningen aan de Poolsterstraat in de nacht van zaterdag op zondag (16 op 17 mei) rond twaalf uur, heeft de politie dinsdag drie aanhoudingen verricht. Aan het einde van de middag, rond 17.00 uur, arresteerden rechercheurs in samenwerking met agenten van de ROG (regionale ondersteuningsgroep) twee verdachten op metrostation de Akkers. De twee uit Spijkenisse, een 16-jarige meisje en een 18-jarige jongen, zijn overgebracht naar een politiebureau. In de loop van de avond, rond 19.00 uur, hielden agenten nog een derde verdachte aan. Het gaat om een 17-jarige jongen, die zowel in Spijkenisse als in Rotterdam woont. De jongen is in zijn woning in Rotterdam aangehouden.

HUISZOEKINGEN
Er zijn direct huiszoekingen verricht door rechercheurs. In de huizen zijn ook goederen in beslag genomen. De jongeren worden uitvoerig verhoord. De resultaten daarvan zijn nog in onderzoek.

BEKENDEN VAN ELKAAR
Er is maandag sectie verricht op het lichaam van de 16-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel. Daaruit is naar voren gekomen dat het incident een steekpartij was met dodelijke afloop. Ook uit onderzoek is ook naar voren gekomen dat de aangehouden verdachten en het slachtoffer bekenden van elkaar zijn.

MEERDERE AANHOUDINGEN
De politie heeft nog steeds een groot team van twintig rechercheurs op de zaak en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.


* ANPR-CONTROLE MET 2720,- ALS HOOGSTE CONTANTE BETALING

BERKEL EN RODENRIJS / NOORD - De politie heeft in samenwerking met een andere organisatie een ANPR-controle uitgevoerd. Dinsdagmiddag half twee tot dinsdagavond negen uur hebben de politie en de Belastingdienst op de Oudelandselaan een ANPR-controle uitgevoerd. Medewerkers van het politiewijkteam controleerden vier personen, die in totaal nog een bedrag open hadden staan van 1694,- euro. De Belastingdienst inde in totaal voor een bedrag van 14.529,- euro, waarvan de grootste contante betaling een bedrag van 2720,- was.


* DIEFSTAL UIT WONING NA FLIPPEREN
ROTTERDAM-NOORD / HILLEGERSBERG - De politie onderzoekt de toedracht van een inbraak/insluiping in een woning. Dinsdagochtend rond half twaalf kreeg de politie melding van een inbraak in een woning aan de Emmalaan. Bij de woning verklaarde de bewoonster dat haar man weg was gegaan en dat hij de deur achter zich had dichtgetrokken. Zij was daarop naar boven gegaan. Kort daarop hoorde zij geluid beneden. Ze liep naar beneden toe en zag (volgens de meldster) een junkachtig persoon in de hal van het huis. De man had kort haar, droeg een spijkerjasje en een spijkerbroek en had een blanke huidskleur. De vrouw gooide daarop een fles met een beauty-product naar de man die daarop wegrende. Er is niets uit het huis meegenomen. De politie heeft direct daarop nog een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar niemand meer aangetroffen. Omdat de deur niet op slot zat, kon de man vermoedelijk binnenkomen door te flipperen (binnenkomen met bijvoorbeeld een plastic kaart).


* GESTOLEN AUTO AANGETROFFEN / VERDACHTEN AANGEHOUDEN

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft tijdens de surveillance een auto aangetroffen die gestolen was. Dinsdagmiddag rond half één zagen surveillerende politiemensen een auto rijden met twee personen daarin. Na controle in de systemen bleek dat de auto op 29 april van dit jaar was gestolen. Hierop hielden de agenten de BMW 3-serie staande op de Stadionweg en hielden de twee personen in de auto aan. De twee mannen, een 34-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats of 37-jarige uit 's-Hertogenbosch zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.


* TWEE FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft twee verdachten aangehouden die verdachten worden van fietsendiefstal/heling. Dinsdagmiddag rond kwart voor drie zagen surveillerende agenten twee jongens bij een fiets staan. Toen de agenten hen wilden controleren, gingen ze er met de fiets direct vandoor. Na een achtervolging, hielden de agenten het tweetal aan en namen de fiets in beslag. Het rijwiel bleek van diefstal afkomstig. De Rotterdammers in de leeftijd van 13 en 16 jaar zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten. Tijdens de fouillering bleek dat de 13-jarige een vals briefje van 200 euro bij zich had. Dit is in beslag genomen. De politie onderzoekt de toedracht.


* MAN AANGEHOUDEN NA BELEDIGING
SCHIEDAM / WATERWEG - NOORD - De politie heeft een man aangehouden die medewerkers van Stadstoezicht had beledigd. Maandagmiddag rond half drie kreeg de politie een spoedmelding op de Parkweg. Medewerkers van Stadstoezicht wilden een man aanhouden die hen zojuist had beledigd. De man gaf veel verzet en bleef doorgaan met uitschelden. De politie heeft hierop de man gearresteerd en overgebracht naar een politiebureau. Daar is de 18-jarige Schiedammer ingesloten voor nader onderzoek.

Dinsdag 19 mei 2009