Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Isaac Hubertstraat wint Prijs voor Beste Burenactie

De Isaac Hubertstraat in Crooswijk is de winnaar van de Prijs voor de Beste Burenactie in Zuid-Holland. De bewoners ontvingen zaterdagmiddag van het Haags - en het Rotterdams Milieucentrum vijfduizend euro om hun idee voor energiebesparing in hun straat uit te voeren. De uitreiking vond plaats tijdens het Nationale Klimaatstraatfeest.

Lucas de Boer juicht het initiatief van de prijswinnaars uit de Isaac Hubertstraat om energie te besparen van harte toe (Foto: Karin Oppelland)

Tien klimaatstraten in Zuid-Holland
leverden een plan in om energie te besparen met hun straat. Het idee voor zonnepanelen voor de trappenhuisverlichting van de Isaac Hubertstraat werd door de jury als beste gekozen. De Crooswijkers noemden het gezamenlijk plaatsen van een aantal zonnepanelen op hun bewonershonk als voorbeeld voor het opwekken van duurzame energie in hun straat. Portefeuillehouder Lucas de Boer juicht het initiatief van harte toe. Hij vindt het belangrijk dat er zuiniger wordt omgegaan met energie. De prijswinnaars uit de Isaac Hubertstraat willen met dit plan woningstichting PWS overtuigen om te investeren in duurzame energie.