Gemeente De Ronde Venen


Buitensportverenigingen tevreden over hun accommodaties

Rondeveense buitensportvereniging zijn tevreden met hun huidige accommodaties. Dat blijkt uit de herijking van de nota Groene Velden die dinsdag 19 mei door B en W is vastgesteld. Wel dreigt bij enkele verenigingen ruimtegebrek door de toename van het aantal sporters. De gemeente zal samen met deze verenigingen op zoek gaan naar oplossingen.

Sinds in 2004 de eerste nota Groene Velden, waarin alle natuur- en kunstgrassportvelden zijn opgenomen, is vastgesteld is in gemeente De Ronde Venen veel veranderd. Waar in 2004 kunstgrasvelden landelijk nog weinig zichtbaar waren, kunnen de Rondeveense sporters op dit moment gebruik maken van 6,5 kunstgrasveld. Dit aantal wordt deze zomer met de aanleg van het kunstgrasveld van SV Hertha nog verder uitgebreid. Daarmee loopt de gemeente voorop qua aantal kunstgrasvelden in vergelijking met omliggende gemeenten.

De toename van het aantal sporters, mede als gevolg van de verschillende stimuleringsprojecten, heeft naast de vele voordelen ook een keerzijde: enkele verenigingen lopen tegen ruimtegebrek op. Voetbalverenigingen SV Argon en CSW en hockeyvereniging HVM geven alle drie aan op termijn ruimtegebrek te verwachten. Met de beoogde verhuizing van de beide voetbalverenigingen naar De Driehoek wordt het probleem voor de voetbalverenigingen opgelost. Maar gezien de lengte van de wachtlijst van CSW wordt per direct gewerkt aan creatieve oplossingen. Dit gebeurt ook bij Hockeyvereniging Mijdrecht, waar onder andere gekeken wordt naar het spelen bij een van de Mijdrechtse buurverenigingen.

Om de kunstgrasvelden nog beter te benutten zal onderzocht worden wat het effect is als deze velden door iedereen gebruikt kunnen worden.