Connexxion wil herstructureren

20/05/2009 13:16

Connexxion Nederland NV

PERSBERICHT

Datum: 20 mei 2009

Kenmerk: HO/09.022

Connexxion wil herstructureren

Connexxion heeft gisteren bij diverse ondernemingsraden adviesaanvragen ingediend voor een aantal ingrijpende organisatorische wijzigingen. Deze wijzigingen komen voort uit de aanpassing van het businessplan 2009-2013. Het doel van de herstructurering is drieledig: een beter financieel resultaat, een sterkere focus op de core business en meer focus op de klant. De herstructurering gaat gepaard met het verlies van enkele tientallen arbeidsplaatsen. Helaas kunnen gedwongen ontslagen niet uitgesloten worden. Met vakorganisaties zal gesproken worden om de sociale gevolgen zo goed mogelijk op te vangen. Zij worden uitgenodigd voor een overleg om te komen tot een Sociaal Plan waarbij het uitgangspunt zal zijn 'van werk naar werk'. De herstructurering moet op 31 december 2009 zijn afgerond.

Zoals al gemeld in het Jaarverslag 2008 heeft Connexxion een negatief resultaat geboekt van 25 miljoen euro. Het netto resultaat werd beïnvloed door sterk gestegen onderhoudskosten, misgelopen dieselcompensatie, stakingen in het openbaar vervoer, lage indexatie en negatieve invloeden van de WROOV-gelden.

De belangrijkste veranderingen vinden plaats bij Techno Service Nederland en Connexxion Openbaar Vervoer. Het plan is om Techno Service Nederland dit jaar te integreren in Connexxion Openbaar Vervoer. Ook wordt de vestigingorganisatie binnen Connexxion Openbaar Vervoer versterkt waardoor er meer tijd en aandacht komt voor het begeleiden van medewerkers.

De komende weken worden medewerkers en opdrachtgevers van Connexxion verder geïnformeerd. Als het adviestraject voorspoedig loopt, start de implementatie op 1 juli 2009.





http://www.connexxion.com