Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Start campagne 'De juiste dag? Buiten zetten mag'!

20-mei-2009

Zuideramstel is een van de schoonste stadsdelen in Amsterdam, en dat willen we graag zo houden. Dat is de reden dat we zijn gestart met de campagne De juiste dag? Buiten zetten mag!

Zaterdag 16 mei is de campagne 'De juiste dag? Buiten zetten mag! van start gegaan. Paul Slettenhaar, portefeuillehouder afvalinzameling heeft de aftrap gegeven. De kick-off werd gehouden op het Meerhuizenplein in de Rivierenbuurt. Onder het genot van muziek, koffie, thee en taart werden de spelregels voor het aanbieden van huisvuil en in het bijzonder grofvuil onder de aandacht gebracht. En het wordt nog leuk ook! Tijdens de campagne zijn er prijzen te winnen.

De schoonste straat verdient een feestje
Tijdens de campagneperiode, die loopt tot 13 juni, zal er intensief gecontroleerd worden op vervuiling rond de ondergrondse afvalcontainers. Aan de hand van deze controles wordt een top 10 van schoonste straten opgesteld. Aan het einde van de campagne worden er drie straten, lanen of pleinen uitgekozen voor de straatprijs.

Deze prijs bestaat uit een gezellig straatfeestje met muziek, koffie, thee, limonade en taart. In de stadsdeeladvertentie in het Amsterdams Stadsblad en op deze site wordt het verloop van de top 10 gepubliceerd.

De medewerkers van de afdeling afvalinzameling van Zuideramstel zijn dagelijks bezig met het ophalen van huisvuil. Of het nu gaat om papier, glas, grofvuil of restafval, zij halen het graag bij u op.

Koelkastmagneet
Papier, glas en restafval kunt u dagelijks kwijt in de ondergrondse afvalcontainers. Grofvuil kunt u één keer per week op een vaste dag aanbieden. Deze dag verschilt per buurt. Om de dag niet te vergeten ontvangt ieder huishouden in Zuideramstel deze week een kaart met een handige koelkastmagneet. De ophaaldag voor grofvuil staat ook vermeld op de vulopening van de ondergrondse afvalcontainers.

Waar?
Zet uw grofvuil voor uw eigen deur of flat op straat, vanaf 19.00 uur op de avond voorafgaand aan de ophaaldag tot 7.30 uur op de ophaaldag zelf. Het is verboden om grofvuil en vuilniszakken naast de ondergrondse afvalcontainers te plaatsen. Bij overtreding riskeert u een boete van minimaal 60.--.

Voor grote hoeveelheden grofvuil en voor bouwpuin moet u een afspraak maken met de afdeling Afvalinzameling, telefoon 020 2524 399.