Gemeente 's-Hertogenbosch

20-05-2009
Wijkactie Rompert

Vorige week zaterdag heeft de gemeente in samenwerking met bewoners een wijkactie georganiseerd in de Rompert. Een wijkactie duurt een hele week, waarvan één zaterdag buurtbewoners meehelpen met het opruimen van de wijk. De rest van de week is de gemeente nadrukkelijk in de wijk aanwezig om te snoeien, bestrating goed te leggen, graffiti te verwijderen en meer. De wijkactie valt onder de actie `Samen voor een schoon 's-Hertogenbosch'.

Actiedag
Zaterdag 16 mei om 10 uur kwamen alle vrijwilligers samen op basisschool het Noorderlicht in de vijfde Rompert. Wethouder Jetty Eugster was aanwezig om de wijkactie te starten. De opkomst van buurtbewoners was groter als verwacht. Rond half 11 uur werden alle spullen uitgedeeld en gingen buurtbewoners in 4 groepen de wijk in om zwerfvuil te ruimen. De ene vuilniszak na de ander ging vol. Ondertussen stond er een kraakwagen van de afvalstoffendienst in de wijk, waar bewoners gratis hun grofvuil konden storten. Deze werd druk bezocht en ging op het einde van de actie vol weg. Rond 12 uur werd iedereen weer verwacht op basisschool het Noorderlicht waar de afsluiting plaatsvond. Voor alle vrijwilligers stond er een frietkar waar gratis iets besteld kon worden.

PJ-friends
Tijdens de wijkactie liepen er ook PJ-friends mee. Zij waren door Proper Jetje geïnstalleerd als PJ-friend. PJ toverde de kleding van de kinderen om in echte PJ-friend pakjes. U zult de PJ-friends vaker zien in de Rompert. Zij gaan namelijk één uur in de week de wijk ontdoen van zwerfvuil.

Geslaagd
Het was een geslaagde wijkactie! De zon scheen en er is heel veel opgeruimd. Alle vrijwilligers bedankt voor jullie inzet!

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met K. van Leeuwen, tel. (073) 615 92 07 of e-mail k.vanleeuwen@s-hertogenbosch.nl