Dienstenbond CNV

Nieuws

19 mei 2009

Nieuw Sociaal Raamplan NDC: uw oordeel gewenst

Als CNV Dienstenbond hebben we met uw werkgever een akkoord kunnen bereiken over een nieuw Sociaal Raamplan ten behoeve van het krantenbedrijf van NDC/VBK uitgeverij B.V.

Inzet
Vanaf de start was duidelijk dat door wijzigingen in de wetgeving, de nieuwe kantonrechtersformule en de economische omstandigheden, dit een heel ander soort onderhandelingen zou worden dan we tot nu toe bij NDC gewend waren. In het begin lagen we als partijen dan ook mijlenver uit elkaar. CNV Dienstenbond is vanaf het begin duidelijk geweest we gaan keihard voor de oude kantonrechtersformule.

Uw steun
In een vroeg stadium zijn we terug gegaan naar de leden toen werkgever bleef volhouden aan een beperking van de kantonrechtersformule van maximaal 22 maanden. De goede opkomst bij deze ledenvergadering heeft ervoor gezorgd dat er ruimte kwam om verbeteringen door te voeren. Uw opdracht aan ons was duidelijk. Wij willen de oude kantonrechtersformule en we willen absoluut geen maximum. Met uw steun is CNV Dienstenbond erin geslaagd om dat voor elkaar te krijgen! Vandaar dat we dit akkoord dan ook met een positief advies aan u voor leggen.

Uitleg Sociaal Raamplan
Kort na het bereiken van het akkoord hebben we uw werkgever gevraagd om de gezamenlijke tekst van het Sociaal Raamplan op hoofdlijnen op het intranet te zetten. U heeft die tekst kunnen inzien. Daarnaast hebben we via het intranet van uw werkgever u uitgenodigd voor een ledenbijeenkomst waarin door ons uitleg zou worden gegeven. Afgelopen vrijdag 15 mei hebben we de locaties Groningen en Leeuwarden bezocht en hebben aan de medewerkers een toelichting gegeven op het bereikte akkoord.

Nog vragen over het Sociaal Raamplan?
Indien u afgelopen vrijdag 15 mei jl. verhinderd was maar nog wel vragen heeft neem dan gerust contact op met bestuurder Gert-Jan Seffinga. Hij is te bereiken onder telefoonnummer 0512 - 583 440 of per e-mail g.seffinga@remove-this.cnvdibo.nl