Stadsdeel Zeeburg


---

Afvalcontainers in heel Zeeburg ondergronds

20 mei 2009
Grote vuilcontainers in de hoogbouw, vuilniszakken op de stoep, minicontainers voor de laagbouw en de laatste jaren steeds vaker ondergrondse afvalbakken. Een veelheid aan inzamelsystemen, waar het Dagelijks Bestuur van Zeeburg van af wil. Het moet en kan anders én beter. Aan de stadsdeelraad stelt het bestuur voor om in heel Zeeburg over te gaan op één systeem: ondergrondse afvalcontainers. Eerst wordt het voorstel voor inspraak voorgelegd aan de stadsdeelbewoners.

De keuze voor ondergrondse containers betekent voor IJburg dat minicontainers en inpandige containers vervangen gaan worden. De consequenties voor de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied zijn beperkt, omdat in deze wijken al ondergrondse containers in gebruik zijn.

Dennis Straat, stadsdeelwethouder openbare ruimte, somt de voordelen op. "Betere service voor de gebruikers, betere arbeidsomstandigheden voor onze reinigingsmedewerkers en een efficiëntere logistiek voor het stadsdeel zijn drie belangrijke redenen om nu te kiezen voor ondergrondse afvalbakken." Daarnaast komt het stadsdeel tegemoet aan de wens van bewoners die liever geen minicontainer op het eigen erf hebben staan, benadrukt de wethouder. "Overal in ons stadsdeel willen we voortaan ondergrondse containers. Hier wijken we alleen van af als er in een straat onvoldoende ruimte is voor ondergrondse afvalbakken." De raadscommissie Fysiek Domein bespreekt op 31 augustus het plan van het Dagelijks Bestuur. De stadsdeelraad behandelt het voorstel in zijn vergadering van 15 september.

Inspraak

In de inspraakperiode van 23 mei tot en met 4 juli kunnen belanghebbenden hun mening geven. Dat kan mondeling tijdens het inloopspreekuur op maandag 15 juni van 19.00 tot 20.30 uur in de stadsdeelwerf aan de Cruquiusweg 92 in Amsterdam. Schriftelijk reageren is ook mogelijk door een brief te sturen aan het Dagelijks Bestuur van Zeeburg, postbus 380, 1000 AJ Amsterdam.

Gedurende de inspraakperiode is het voorstel van het Dagelijks Bestuur in te zien in het Publiekscentrum van het stadsdeelkantoor tijdens de kantooruren. In de inspraakperiode is dit document ook te downloaden op de website van het stadsdeel: www.zeeburg.amsterdam.nl


---