College bouw ziekenhuisvoorzieningen


Architectuur ouderenhuisvesting richtinggevend voor wonen

Op 20 mei wordt in Amsterdam het boek De architectuur van de ouderenhuisvesting; bouwen voor wonen en zorg gepresenteerd. Dit boek geeft een overzicht van zo'n 65 jaar ouderenhuisvesting in Nederland.

6 mei 2009 - Op 20 mei 2009 wordt in Het Corvershof in Amsterdam het boek De architectuur van de ouderenhuisvesting, bouwen voor wonen en zorg gepresenteerd. In dit boek geven Noor Mens en Cor Wagenaar een overzicht van zo'n 65 jaar ouderenhuisvesting in Nederland. Het boek past daarmee in de serie over de arhcitectuur van zorggebouwen in Nederland. Het eerste exemplaar van het boek wordt overhandigd aan Hedy d'Ancona, voormalig minister van Welzijn, Volkgsgezondheid en Cultuur en oud lid van het Bouwcollege. Na de presentatie gaat een gemêleerd gezelschap van architecten, opdrachtgevers, deskundigen en vertegenwoordigers van de ouderenzorg onder leiding van Indira van 't Klooster (Architectuur Lokaal) in gesprek over de toekomst van de ouderenhuisvesting.

De architectuur van de ouderenhuisvesting is een initiatief van de Stichting Thomassen à Thuessink (Universitair Medisch Centrum Groningen) en Vereniging Het Zonnehuis, i.s.m. College bouw zorginstellingen, uitgevoerd onder auspiciën van Stichting Architecturalia en uitgegeven door NAi Uitgevers.

De boekpresentatie wordt georganiseerd in samenwerking met Platform GRAS Groningen, met medewerking van ARCAM Amsterdam. Het boek is te bestellen bij NAi Uitgevers.

DATUM: woensdag 20 mei
TIJD: 16:00u - 18:00u
TOEGANG: gratis
LOCATIE: Het Corvershof, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam

Lees hier meer over dit boek, dat is uitgegeven door NAi Uitgevers/Publishers in Rotterdam. Uitnodiging voor de presentatie