Gemeente Oirschot

Eigen wijs dag: jongeren 'spelen' gemeenteraad

Op woensdag 20 mei vindt de jaarlijkse Eigen Wijs Dag plaats. Tijdens de Eigenwijs dag werken jongeren projecten uit, waar vervolgens in een bijna echte raadsvergadering over beslist wordt. Het winnende project wordt ook echt uitgevoerd.

Het project zorgt ervoor dat leerlingen door zelf politiek te bedrijven inzicht krijgen in de politiek en de gemeentelijke vraagstukken. Leerlingen van de T3-klassen van het Kempenhorst College zijn van 9.00 uur tot 21.00 uur te gast op het gemeentehuis in Oirschot. In de raadzaal worden zij welkom geheten door burgemeester Ruud Severijns.

De leerlingen gaan in groepjes aan de slag om een project op te zetten dat bedoeld is voor alle jongeren van de gemeente Oirschot. Het thema dit jaar is: "Natuur en Milieu".

´s Avonds om 19.00 uur vindt er in de raadszaal een bijzondere "raadsvergadering" plaats, die voor deze gelegenheid bestaat uit de leerlingen die aan deze dag deelnemen.

Burgemeester Ruud Severijns leidt de vergadering in goede banen. In deze vergadering wordt het "winnende project" gekozen. Iedereen is van harte welkom bij deze vergadering.