Fugro N.V


Fugro Nieuws

Fugro sluit strategische samenwerkingsovereenkomst met Deltares

Leidschendam, The Netherlands, 20 mei 2009

---

(Leidschendam - 20 mei) Fugro en Deltares hebben voor het ontwikkelen van kennis op het gebied van deltatechnologie en ondergrond een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Doel van de samenwerkingsovereenkomst is het bevorderen van onderzoek ten behoeve van vraagstukken op het gebied van water, ondergrond en delta's, hoogwaardige kennisontwikkeling en praktijkgerichte toepassing daarvan.

Deltares is een internationaal kennisinstituut op het gebied van water en ondergrond en richt zich op het ontwikkelen, uitdragen en beschikbaar maken van deze kennis voor deltatechnologie (waterveiligheid, bouwen in slappe grond, watersystemen). Deltares voert onderzoeksprogramma's uit voor overheden en bedrijven en is actief in kennisprogramma's in binnen- en buitenland.

Fugro is wereldwijd actief en een toonaangevende commerciële onderneming met dienstverlening op het gebied van verzamelen, beheren, interpreteren van en adviseren over gegevens van het aardoppervlak, de (zee)bodem en onderliggende aardlagen. De activiteiten worden uitgevoerd op land, op zee, en vanuit de lucht en richt zich met name op olie- en gas, bouw en infra, industrie en water.

Op het gebied van deltatechnologie zijn activiteiten van Fugro en Deltares complementair en de gecombineerde kennis en kunde zal een grote impuls geven aan innovatieve toepassingen. De marktgerichte innovatieve technieken van Fugro en het kennisveld van Deltares zijn mede richtinggevend voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe kennis. Het toepassen van nieuwe kennis door Deltares in projecten van Fugro is onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst. Recent hebben Fugro en Deltares in de Verenigde Staten hun gezamenlijke kennis en kunde gedemonstreerd met een methode voor het geautomatiseerd doorrekenen van grootschalige waterkeringsystemen. Hiermee wordt veel sneller en efficiënter dan met gebruikelijke methoden inzicht verkregen in gebieden waar dijkverbetering het meest urgent is. Alleen al in de staat Californie is dringend behoefte aan beter inzicht in de veiligheid van circa 28.000 km aan rivierdijken.

Het is de verwachting dat binnen de gesloten samenwerkingsovereenkomst in de toekomst meer innovaties op het terrein van deltatechnologie en ondergrond worden ontwikkeld.

---

More information

Source : Fugro N.V.

Type : News

E-mail :

Fugro N.V.

Leidschendam

www.fugro.com