Gemeente Amersfoort

Servicebericht Gemeente Amersfoort - woensdag 20 mei 2009

Activiteitenkalender B en W Amersfoort

Woensdag 20 mei t/m zondag 31 mei april 2009

Woensdag 20 mei
08.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij het werkontbijt met mw. Jorritsma, de voorzitters van VNO, MKB, FNV CNV en de staatssecretaris SZW inzake de gevolgen van de economische crisis. Locatie: Stadhuis Amersfoort.

13.30 uur
Wethouder Kruyt neemt het programma-aanbod door de werkgroep Kinderboekenfestival van de stichting Kind & Cultuur in ontvangst. Locatie: Stadhuis Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij de uitreiking van de eerste gratis computer aan Amersfoorters met een minimum inkomen. Locatie: Dienstencentrum Motiva, Koppelweg 112 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Hekman is aanwezig bij de Prioriteringsavond buurtbudgetten Liendert, Rustenburg. Locatie: De Groene Stee Liendert te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Eerdmans zijn aanwezig bij de opening van de 14e editie van Proef. Tijdens de dagen waarop Proef Amersfoort wordt gehouden zullen de burgemeester, wethouder Kruyt, wethouder Eerdmans, wethouder Hekman en wethouder Luchtenveld de verschillende paviljoens bezoeken. Locatie: De Hof te Amersfoort.

20.30 uur
Wethouder Kruyt ondertekent het convenant ASF met gemeente Amersfoort. Locatie: Kantine van de voetbalvereniging APWC, Keerkring 11 te Amersfoort.

21.30 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig op de bijeenkomst programma "Normen en Waarden in de uitverkoop" van D66-afdeling Amersfoort met D66 fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Alexander Pechtold. Ook nummer twee van D66-lijst voor de verkiezingen voor het Europees Parlement, Gerben-Jan Gerbrandy is deze avond te gast. Locatie: Stadscafé Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Zaterdag 23 mei
12.30 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de AMF 750 Kunstmarkt.
Locatie: Onze Lieve Vrouwe Kerkhof te Amersfoort.

13.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper, wethouder Boeve, wethouder Luchtenveld, wethouder Kruyt, de gemeentesecretaris en leden van de gemeenteraad heten nieuwe inwoners van Amersfoort welkom tijdens 'Amersfoort Aangenaam'. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Maandag 25 mei
10.00 uur
Wethouder Luchtenveld is aanwezig bij officiële opening van de aansluiting A28 Vathorst-Corlaer door Minister Eurlings. Om 10.30 uurt voegt wethouder Boeve zich bij het gezelschap. Locatie: Op locatie langs de A28.

16.15 uur
Wethouder Van Daalen is aanwezig bij de diploma-uitreiking voor kinderen (met ouders die psychische- en/of verslavingsproblemen hebben) in het kader van het project Piep zei de muis. Locatie: Emmauskerk, Noorderwierweg te Amersfoort.

Dinsdag 26 mei
17.00 uur
Wethouder Kruyt woont de presentatie bij van de seizoensbrochures 2009-2010 van theaters De Lieve Vrouw en De Flint. Locatie: De Flint, Concinckstraat 60 te Amersfoort.

Woensdag 27 mei
09.30 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij de Landelijke bijeenkomst Participatiebudget. Locatie: Beatrix Theater te Utrecht.

10.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper houdt een inleiding tijdens het symposium 'Het Huis van mevrouw de burgemeester', georganiseerd door SHE MOVES voor geïnteresseerden in het burgemeestersambt. SHE MOVES is een netwerk dat zich actief inzet om de professionele positie van vrouwen te versterken. Locatie: Het Nutshuis, Riviervismarkt 5 te Den Haag.

15.00 uur
Wethouder Eerdmans neemt deel aan een politiek debat tijdens conferentie "Duurzaam inkopen in de publieke sector". Locatie: Holiday Inn te Leiden.

16.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper heet ondernemers die zich onlangs in Amersfoort hebben gevestigd welkom tijdens 'Amersfoort Aangenaam voor ondernemers'. Wethouders Hekman, Kruyt en Luchtenveld zijn hierbij aanwezig. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Van Daalen opent de natuurspeelplek tijdens het schaapscheerdersfeest de Brinkhorst. Locatie: Natuurboerderij De Brinkhorst , Wageningseberg 43, Amersfoort (Vathorst).

Donderdag 28 mei
10.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt tijdens de opening van het nieuwe Europese kantoor van Yokogawa Europe B.V. Andere sprekers zijn de president van Yokogawa Europe de heer Hauptmeijer, de ambassadeur van Japan de heer Shibuya, minister Van der Hoeven van Economische Zaken, Commissaris van de Koningin de heer Robbertsen. Wethouder Boeve is hierbij aanwezig. Locatie: Yokogawa Europe B.V., Euroweg 2 te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder Eerdmans opent de bijeenkomst van de VNG over dienstverlening. Locatie: Dierenpark Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224 te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Eerdmans krijgt een rondleiding door de drie locaties van basisschool de Wonderboom tijdens de afsluiting van het project Amersfoort 750. Locatie: De Waterkers te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Boeve verricht de opening bij de feestelijke lancering van De Netwerkonderneming, een nieuw netwerk waar ZZP'ers (Zelfstandigen Zonder Personeel) elkaar ontmoeten. Locatie: Regentesselaan 21 te Amersfoort.

Vrijdag 29 mei
14.00 uur
Wethouder Eerdmans bezoekt de stille theateract van de school Pallas Athene in het kader van het project "Stad in het Groen". Locatie: Lymphioveld, Abr. Kuiperlaan te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Van Daalen bezoekt de stille theateract van de Centrale Opvang Voorziening in het kader van het project "Stad in het Groen". Locatie: Kaliumweg te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Eerdmans bezoekt de stille theateract van de school Prof. Groenschool in het kader van het project "Stad in het Groen". Locatie: Plantsoen Noord bij de Flint te Amersfoort.

16.15 uur
Wethouder Luchtenveld sluit op feestelijke wijze officieel de werkzaamheden aan de Asch van Wijckstraat af en heropent de straat, die vanaf dat moment een twee-richtingsverkeerssituatie kent tot aan het centraal station. Locatie: Asch van Wijckstraat te Amersfoort.

20.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent het Global Village Summer Festival, een gratis openlucht muziekfestival met als thema 'Amersfoort 750 meets Afrika'. Locatie: Theatercafé De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

Zondag 31 mei
Tussen 9.00 en 17.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt het AMF Eemruiters Pinksterconcours. Locatie: Evenemententerrein park Schothorst te Amersfoort.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort