Ingezonden persbericht


Persbericht - 20 mei 2009

Radio Oranje trekt 300.000 luisteraars

Bevrijdingsdag op Radio 5 Nostalgia hoog gewaardeerd

Ruim 300.000 mensen van 55 jaar en ouder luisterden op 5 mei naar 'Radio Oranje' op Radio 5 Nostalgia. Radio Oranje stond die dag stil bij de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Luisteraars waardeerden deze programmering met het zeer hoge rapportcijfer 8,1. Ook de website van de nostalgische publieke zender trok op 5 mei extra aandacht. Het aantal unieke bezoekers was ongeveer 50 procent hoger dan gemiddeld.

Radio Oranje

Radio 5 Nostalgia ging op 5 mei terug in de tijd aan de hand van herinneringen van luisteraars die als kind de oorlog beleefden. Journaliste Juliëtte Eichholtz (RVU) verzamelde brieven van mensen met hun herinneringen aan 'kind-zijn in de oorlog'. Dertien van deze herinneringen werden speciaal voor Radio 5 Nostalgia bewerkt tot bijzondere radioverhalen. Bekende stemmen als die van Ernst Daniël Smid en Joop van Zijl spraken de verhalen in. De brieven worden gebundeld in een boek dat in 2010 verschijnt, precies 70 jaar na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Radio 5 Nostalgia

Radio 5 Nostalgia is het sfeervolle publieke radiostation met vooral evergreens uit de jaren 50, 60 en 70 in combinatie met informatie en service. Radio 5 is voor alle luisteraars vanaf 55 jaar. Radio 5 Nostalgia zendt elke werkdag tussen 06.00 en 19.00 uur de programma's Wekker Wakker! (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV), Familie Nederland (RVU) en Open Huis (EO) uit met bekende radiopersoonlijkheden zoals Jan Steeman, Henk Mouwe, Jeanne Kooijmans en Rocky Tuhuteru.

Radio 5 is te beluisteren via de kabel en via de ether op 747 AM (747 kHZ op de middengolf). In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.

Vanaf 23 maart is de muziek van Radio 5 Nostalgia 24 uur per dag te beluisteren via een online livestream op de website van Radio 5.

Voor meer informatie: www.radio5.nl