Gemeente Alkmaar


Woensdag 20 mei 2009

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Paviljoen 2030

Maandag 18 mei heeft burgemeester Bruinooge samen met veertien organisaties en kennisinstellingen uit de regio Alkmaar een samenwerkingsovereenkomst voor 'Paviljoen 2030' getekend. De ondertekening vond plaats bij HVC in Alkmaar.

"Paviljoen 2030 is een concept, geen gebouw. Een kennisplatform waarin bedrijven elkaar treffen om kennis over te dragen over energiebesparing en toepassing van duurzame energie", aldus burgemeester Piet Bruinooge. "Het bijzondere is dat onderwijs, ondernemers en overheid met elkaar in de breedte samenwerken. Een voorbeeld hiervan is het beroepsonderwijs dat van VMBO tot en met HBO+ niveau participeert".

De partners die de samenwerkingovereenkomst hebben getekend zijn: Hogeschool InHolland, Koppen Vastgoed, ROC Horizoncollege, Besseling installatie, ATO Noord-Holland, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, HVC Groep, Technocentrum Noord-Holland Noord, Taqa, woningcorporatie Woonwaard, Schreuder, Grontmij, Espeq, de Kamer van Koophandel voor Noordwest Holland, woningcorporatie Van Alckmaer en de gemeente Alkmaar. Ook hebben het Van der Meijcollege, het Petrus Canisius College, de Open Universiteit, Uneto-VNI en ECN aangegeven de overeenkomst te willen aangaan danwel belangstelling getoond om te participeren.

De komende periode gaan de partijen gezamenlijk na welke concrete activiteiten onder de vlag van Paviljoen 2030 uitgevoerd gaan worden.

Paviljoen 2030

Paviljoen 2030 is een kennisplatform, waarin ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden in de regio samenwerken. Het platform richt zich op het overdragen van kennis over energiebesparing en op concrete toepassing van duurzame energie in de gebouwde omgeving. Het platform komt voort uit een initiatief van de Alkmaarse gemeenteraad en bouwt voort op de vorig jaar door de raad vastgestelde Toekomstvisie Alkmaar 2030.



Gemeente Alkmaar