Provincie Noord-Brabant



|Datum         |
|20 mei 2009   |
|Nummer        |
|119           |
Meer subsidie voor energiebesparing in woningen

De subsidie voor energiebesparing in koopwoningen, is halverwege de looptijd al 'uitverkocht'. De provincie Noord-Brabant stelt daarom E1.250.000 extra ter beschikking voor deze regeling tot eind van dit jaar. Met deze regeling kunnen huiseigenaren in Brabant een subsidie krijgen van E500 krijgen voor het uitvoeren van twee energiebesparende maatregelen aan hun bestaande woning. De provincie wil hiermee de energiekosten voor burgers en de uitstoot van CO² in Brabant verminderen.

De subsidieregeling is op 6 maart 2008 opengesteld. Sinds de start zijn er al 2500 aanvragen ingediend, terwijl de subsidie gebaseerd is op de verwachting van 2000 aanvragers tot eind van dit jaar.

Gedeputeerde Annemarie Moons: "De Brabant Bespaart-regeling is dus echt een succes te noemen. Energie én geld besparen is voor mensen met een eigen woonhuis erg welkom in deze economisch slechte tijden."

Subsidieregeling 'Brabant Bespaart' Brabantse woningeigenaren die minimaal 2 verschillende maatregelen treffen aan hun bestaande koopwoning, zoals het plaatsen van dubbel (HR++) glas, het aanbrengen van vloer-, gevel- of dakisolatie, het plaatsen van zonnecollectoren of een kleine windmolen, komen in aanmerking voor de subsidie. De maatregelen moeten in de periode 1 januari 2008 t/m 31 december 2009 worden getroffen voor minimaal E1000 per woning en minimaal E350 per maatregel. Minimaal één maatregel moet worden uitgevoerd en aangeschaft na de subsidieaanvraag. Via telefoon 073-681 2897 en website (www.brabantbespaart.nl) kunnen mensen nagaan of ze in aanmerking komen. Aanvragen kunnen worden gedaan tot 1 december 2009.

Maatregelenpakket economische recessie De verhoging van het subsidieplafond van de regeling is onderdeel van het maatregelenpakket van de provincie, om de economische crisis te bestrijden. Duurzame energie en energiebesparing in bestaande woningen levert enerzijds energie- en geldbesparing voor de huiseigenaren op en anderzijds een afzetmarkt voor de bedrijven die energiebesparende producten en diensten aanbieden of ontwikkelen.

De subsidieregeling bestond al in 2006-2007 en werd in maart 2008 wegens succes verlengd.