Jonge amateurmusici delen podium met Liza Ferschtman in Concertgebouw

11/05/2009 16:28

Entrée Vereniging Jong Publiek

Honderd jonge amateurmusici debuteren in Concertgebouw

en delen podium met Liza Ferschtman

Groot Entrée Orkest

Donderdag 21 mei 2009

20.15 uur Grote Zaal Concertgebouw Amsterdam

Honderd jonge amateurmusici maken donderdagavond 21 mei 2009 hun debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Na hard repeteren en intensieve coaching door leden van het Koninklijk Concertgebouworkest, spelen de jonge talentvolle musici een prachtig programma.

Gespannen en met zichtbaar zenuwachtige gezichten betraden zaterdag 28 februari j.l. 150 jonge amateurmusici tussen de 12 en 27 jaar het Barlaeus Gymnasium te Amsterdam. Aan het einde van een bloedstollende lesdag selecteerden de docenten (leden van het Koninklijk Concertgebouworkest) de gelukkige musici die nu het Groot Entrée Orkest 2009 vormen.

In de afgelopen weken repeteerden de kersverse leden van het Groot Entrée Orkest intensief onder begeleiding van leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en dirigent Jacob Slagter. In vier dagen is een enorme groei in de klank bewerkstelligd: van een groep musici die aan elkaar moet wennen naar een orkest met een volwaardig en rijk geluid.

Het Groot Entrée Orkest repeteert nog zondag 16 en 17 mei in 'de Hoof' in Someren. Zondagmiddag 17 mei is een spannende dag voor de musici, want dan repeteren ze voor het eerst samen met Liza Ferschtman voor de grand finale op donderdag 21 mei in de Grote Zaal van het Concertgebouw.

Programma

Groot Entrée Orkest

Jacob Slagter, dirigent

Liza Ferschtman, viool

Bizet Ouverture Carmen

Bruch Eerste Vioolconcert

Dvoràk Achtste Symfonie

Entrée

Het Groot Entrée Orkest wordt voor de vierde maal georganiseerd door Entrée, de jongerenvereniging van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Entrée heeft ruim 5500 leden tot en met 30 jaar. Zij kunnen voor Euro 8,- naar 300 concerten per jaar in het Concertgebouw. Entrée organiseert nog meer bijzondere muzikale projecten voor jongeren zoals Nacht van de Koningin afgelopen april. Voor meer informatie: entreeweb.nl.





http://www.entreeweb.nl


Noot voor de redactie: