21ste Drentse Wandelvierdaagse in Odoorn


ODOORN, 20090422 -- In mei is het alweer tijd voor de 21ste editie van de Drentse Wandelvierdaagse in Odoorn, waaruit blijkt dat het evenement zich een vaste plek heeft verworven in de activiteitenkalender van wandelend Nederland. Hemelvaartsdag is altijd de eerste wandeldag en dat is dit jaar op donderdag 21 mei.

De Drentse Wandelvierdaagse staat als een huis. Deze vierdaagse is uitgegroeid tot een prachtevenement. Het bestuur van de Stichting Drentse Wandelvierdaagse bestaat uit specialisten -uiteraard eveneens vrijwilligers- op allerlei terreinen. De totale groep medewerkers is een prachtige eenheid van mensen, die jaarlijks samen de schouders eronder zet om toe te werken naar dat geweldige evenement met al die tevreden wandelaars.

Er is keuze uit de afstanden 10, 20, 30 en 40 km. De routes voeren door bossen, over de heide en langs water en bieden vaak prachtige vergezichten. Zuidoost-Drenthe is een gevarieerd gebied en dat wil de organisatie van de Drentse Wandelvierdaagse graag laten zien aan de wandelaars uit de regio en ver daarbuiten.

Ieder jaar wordt het Vierdaagseterrein ingericht aan de Torenweg/Geerskampenweg. Daar verrijst een Vierdaagsetent met alle mogelijke voorzieningen. Bovendien wordt op het terrein op een goedkope manier gezorgd voor `bed, bad en brood' voor zo'n 150 wandelaars. Daarnaast zijn tegen die tijd hotels, pensions en campings volgeboekt en zorgen ook particulieren voor onderdak voor de wandelaars. Er is gezorgd voor aantrekkelijke omlijstende activiteiten.
Bovendien wordt gezorgd voor allerlei voorzieningen: catering en parkeerterreinen voor auto's en fietsen, enzovoorts. Maar natuurlijk staat wandelen voorop.
Ook dit jaar is hard gewerkt aan aanpassingen van de routes om toch ieder jaar wat nieuws te bieden. Immers, er is nog steeds een groep wandelaars, die reeds vanaf het begin deelneemt.

Dagelijks gaan de wandelaars van start voor hun afstand: de 40 km.-wandelaars kunnen vertrekken tussen 7.00 en 9.00 uur, de 30 km.-deelnemers mogen starten tussen 8.00 en 10.00 uur en de 20 km.-wandelaars gaan weg tussen 9.00 en 11.00 uur. Tenslotte is het vertrek voor de 10 km. tussen 10.00 en 12.00 uur. Onderweg komen de wandelaars horecarusten tegen voor een verkwikkend drankje of een welkome versnapering. Horecabedrijven heten de wandelaars altijd van harte welkom. Voor problemen onderweg is het Rode Kruis actief en rijdt er een bezemwagen voor de wandelaars, die zijn gestrand. Dus: aan alles is gedacht.
En: ook één dagje deelnemen is mogelijk!

Kennedymars

Ook een blijvertje is de Kennedymars, een afstand van 80 km. Deze tocht -voor de negende keer- start op de avond voorafgaand aan de vierdaagse en wel om tien uur. De deelnemers hieraan worden feestelijk uitgeluid en hen wordt een hart onder de riem gestoken door de aanwezigen tijdens de openingsceremonie in de Vierdaagsetent. Ook zij kunnen rekenen op een goede verzorging onderweg en begeleiding door degenen die de routes uitzetten. Na 40 km. staat hen een uitgebreid ontbijt te wachten om vervolgens de overige 40 km. af te leggen. Deelname aan alleen dit onderdeel is mogelijk, maar ook de dagen erna kunnen zij deelnemen aan het evenement.

Jeugdwandelvierdaagse

Al voor de elfde keer is ook de Jeugdwandelvierdaagse onderdeel van het evenement. Een heel bijzondere vierdaagse, waarbij de basisschooljeugd warm wordt gemaakt voor de wandelsport. Niet alleen leggen de kinderen 5 of 10 kilometer per dag af -afhankelijk van hun leeftijd- ook beleven zij van alles tijdens de vier wandeldagen. Ditmaal is het thema 'de boerderij' en reken erop, dat het een waar wandelfeest met allerlei nevenactiviteiten wordt! Een speciaal team voor de Jeugdwandelvierdaagse bedenkt ieder jaar een uitgebreid programma voor de kinderen, waaraan eenieder veel plezier beleeft. Ook deze Jeugdwandelvierdaagse heeft een eigen plek op het Vierdaagseterrein.

Voor meer informatie: www.dw4d.nl, tel. 0591-549955, e-mailadres info@dw4d.nl





Ingezonden persbericht