Gemeente Vlaardingen


Vlaardingse stadsspeld voor mevrouw W. Zijdeveld

22 mei 2009

Mevrouw W. Zijdeveld (62) heeft voor haar activiteiten voor de Wereldwinkel op woensdag 20 mei 2009 de Vlaardingse Stadsspeld uitgereikt gekregen door wethouder J. Robberegt. De uitreiking vond plaats tijdens een speciale medewerkersvergadering van de Wereldwinkel.

Aan het einde van de jaren zestig van de vorige eeuw werd in Vlaardingen door de kerkelijke groep Dynamo begonnen met de verkoop van rietsuiker. Dit heeft geleid tot het ontstaan van de Wereldwinkel die mevrouw Zijdeveld in 1970 oprichtte.

Onder de inspirerende leiding van mevrouw Zijdeveld werd de Wereldwinkel, door voorlichting en publiciteit, onder de aandacht van de Vlaardingse bevolking gebracht. Van 1978 tot en met december 1998 was zij voorzitter. Zij staat dag en nacht klaar om de Wereldwinkel te ontwikkelen en te promoten. Door haar tomeloze inzet is de Wereldwinkel een begrip geworden in Vlaardingen.

In juli 2009 stopt mevrouw Zijdeveld met haar activiteiten voor de Wereldwinkel en voor haar jarenlange inzet en getoonde maatschappelijke betrokkenheid hebben burgemeester en wethouders van Vlaardingen besloten mevrouw Zijdeveld de Stadsspeld toe te kennen.