NOC*NSF


Arnhem, 22 mei 2009

NOC*NSF brengt politiek en sportverenigingen bij elkaar voor de gemeenteraadsverkiezingen

NOC*NSF helpt lokale afdelingen van politieke partijen met suggesties van de eigen sportverenigingen voor de plaatselijke verkiezingsprogramma's. Zeker nu de economische crisis echt door lijkt te zetten, is goed lokaal sportbeleid van het grootste belang.

Op 3 maart 2010 vinden in heel Nederland gemeenteraadsverkiezingen plaats. De lokale afdelingen van de politieke partijen zijn daarom nu bezig met het opstellen van de verkiezingsprogramma's en het selecteren van kandidaten. Om hen te assisteren heeft NOC*NSF de website www.sportenverkiezingen.nl gelanceerd en aan alle schrijvers van lokale verkiezingsprogramma's het pamflet Maak van uw gemeente een sportgemeente! toegezonden.

Algemeen directeur Theo Fledderus: "Sport kan bij uitstek mensen binden én is bovendien een onmisbaar element voor een gezonde, leefbare en dynamische gemeente. Vanuit dat besef helpen wij politieke partijen met het sportpamflet getiteld: Maak van uw gemeente een sportgemeente!"

Met deze actie ontketent NOC*NSF samen met de sportbonden een heuse campagne, met als doel sport hoger op de lokale politieke agenda te krijgen voor de volgende collegeperiode 2010 - 2014. Erica Terpstra: "Sport is voor de gemeenten in Nederland van groot belang en de gemeenten zijn voor ons Olympisch Plan 2028 weer van groot belang. Laten we daarom samen proberen sport een goede plek te geven in de verkiezingsprogramma's en daarna in de beleidsprogramma's van de te vormen Colleges van B&W."

Op de website is ruimte gecreëerd voor boodschappen uit de lokale sport die NOC*NSF doorstuurt naar de lokale politieke partijen. Daarmee kunnen zij dan weer inspelen op de wensen en behoeften van de eigen sportverenigingen. Op de website zijn ook good practises opgenomen waar met behulp van sport een waardevolle bijdrage wordt geleverd aan lokale vernieuwing en ontwikkeling binnen een aantal gemeenten.

Alle gegevens zijn te vinden op www.sportenverkiezingen.nl