RTL Group

Indrukwekkend racegeweld Monaco en Indianapolis zondag live bij RTL 7

Autosportliefhebbers verheugen zich al even op de dag dat twee bijzonder indrukwekkende races, de Formule 1 van Monaco en de Indy
500, met nationale trots Robert Doornbos, van start gaan. Zondag 24 mei is het dan zover en staat RTL 7 in het teken van deze races, die er een rijke historie op na houden. Rond het middaguur rijden de Formule 1-bolides door de straten van Monte Carlo voor de grote prijs van Monaco en aan het begin van de avond is het tijd voor de legendarische Indianapolis 500, waarbij Robert Doornbos aan de start verschijnt. De Nederlandse oud Formule 1-coureur wordt begeleid door voormalig Indy 500-winnaar Arie Luyendijk en sinds lange tijd is er dus weer een landgenoot die kans maakt op de overwinning op de Indianapolis Motor Speedway.

De Formule 1 is dit jaar interessanter en vermakelijker dan ooit. Dankzij de reglementswijzigingen aan het begin van het seizoen is het hele veld aan posities door elkaar geschud. Geen overwinningen meer voor Ferrari, McLaren en BMW, maar Brawn GP en Red Bull maken nu de dienst uit. De smalle straten van Monaco garanderen sowieso spektakel en dat gaat dit jaar nog wat steviger worden. Vorig jaar leek zelfs Adrian Sutil in een Force India in de stromende regen naar een sensationele vierde plaats te rijden, totdat Kimi Raikkonen hem torpedeerde. Uiteindelijk was het Lewis Hamilton die voor de eerste keer de Grand Prix van Monaco wist te winnen.
Ook de IndyCar Series is aan een spannend seizoen begonnen. Tot nu toe werden de drie races door drie verschillende coureurs gewonnen: Ryan Briscoe, Dario Franchitti en Scott Dixon. De Indianapolis 500 heeft echter zijn eigen wetten. De afgelopen tien jaar werd de race gewonnen door negen verschillende rijders. En dit jaar zijn er meer kanshebbers dan ooit. Tweevoudig winnaar Helio Castroneves gaat vanaf pole position starten, met naast hem zijn teamgenoot Ryan Briscoe en Dario Franchitti. Franchitti schreef de Indy 500 twee jaar geleden op zijn naam. De winnaar van afgelopen jaar, Scott Dixon, staat op rij twee. Robert Doornbos kende in het begin van de kwalificatie de nodige problemen, maar begint de race uiteindelijk vanaf de 22e plaats. In de Indy 500 kan overigens vanaf iedere positie gewonnen worden. Opmerkelijk is overigens dat er drie vrouwen aan de start verschijnen: de razend populaire Danica Patrick, Sarah Fisher en Milka Duno.

Uitzending, zondag 24 mei, RTL 7:

13.00 uur voorbeschouwing op de GP Monaco 14.00 uur LIVE: de GP van Monaco

16.00 uur uitgebreide nabeschouwing inclusief de persconferentie 18.00 uur samenvatting van de GP Monaco
18.30 uur voorbeschouwing op de Indy 500
19.00 uur LIVE: de Indianapolis 500

Website: rtlgp.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website pressroomrtlnederland.nl bezoeken.