Ingezonden persbericht


Persbericht

Eindhoven, 22 mei
2009

Marielin, winnaar van the
Bunker

Na 25
dagen opgesloten te hebben gezeten in the Bunker is de 24-jarige Marielin uit Zwolle winnaar geworden van de eerste editie van the Bunker op internet (TBO).

De finale
werd vrijdagavond uitgezonden op
www.thebunkeronline.tv Samen met
7 andere Overlevers werd zij 24 uur per dag gefilmd door 21 camera's. Zij kon haar geluk niet op toen presentator Bart (Big Brother) Spring in 't Veld haar naam noemde. Totaal onverwacht nam zij de felicitaties in ontvangst van alle ex-Overlevers en familie.

De
kijkers hebben massaal op haar overwinning gestemd en lieten daarmee haar tegenstander Pim ver achter zich. Marielin heeft veel beproevingen doorstaan zoals sprinkhanen eten en 36 uur wakker blijven. De kijkers pleegden, door het stemmen op polls, aanslagen op de leefomstandigheden in the Bunker. Hierdoor moest ze het hoofd bieden aan het omgaan met weinig voedsel, geen/weinig water en elektriciteit.

De
moeilijkste momenten voor haar waren de gedachten aan haar vriend in de buitenwereld en het gebrek aan sigaretten. Ze heeft een prijs gekregen van ¤ 9675,- euro waar een bedrag van 1 cent per uitgebrachte stem bij komt.

The
Bunker


1 bunker/
8 overlevers

25
dagen/ 24 uren/ 21 camera's

Het
interactieve programma "The Bunker" is de eerste in zijn soort en enkel te zien op internet.

Acht
overlevers moeten 25 dagen zien vol te houden in de bunker. Ze hebben weinig voedsel en de watertoevoer en elektriciteit zijn
beperkt.

Door te
stemmen met gebruikmaking van polls plegen de internetkijkers aanslagen op hun rantsoen. De kijker beslist wie eruit moet en wie uiteindelijk kans maakt op de hoofdprijs van meer dan 10.000 euro.

Er
komt in het najaar, augustus/september 2009, een TBO2.


---