CNV sluit sociaal plan af met 100 % WW, maar zonder sollicitatieplicht

25/05/2009 12:29

CNV Hout en Bouw

Afspraak met TEHA betekent noviteit in Nederland.

Bij timmerfabriek TEHA in Haaksbergen moeten vanwege de recessie 65 werknemers afvloeien. CNV Hout en Bouw sloot hiervoor een sociaal plan af. Absoluut nieuw is, dat hierbij is afgesproken, dat deze mensen allemaal individueel een opleidingstraject krijgen aangeboden, waarbij ze worden vrijgesteld van de gebruikelijke sollicitatieplicht.

Het UWV gedoogt, dat deze 65 werknemers gedurende maximaal één jaar niet hoeven te solliciteren. Dit om ongewenste uitstroom uit het bedrijf te vermijden en om de vakkennis te behouden. De doelstelling op termijn is het zo groot mogelijk maken van de kans om bij het weer aantrekken van de markt deze werknemers te laten terugkeren in het bedrijf. Ze blijven dus binding houden met het bedrijf, ook al zitten ze voor honderd procent in de WW.

Doorslaggevend voor het UWV was ook, dat de kans op succes bij solliciteren voor deze mensen momenteel erg klein is en dat TEHA zelf een zeer innovatief bedrijf is dat ook zelf faciliteiten beschikbaar stelt voor de opleidingstrajecten.

"CNV Hout en Bouw heeft de opleidingsmogelijkheden in combinatie met de gedoogafspraak vanaf het begin beschouwd als één der speerpunten binnen het sociaal plan", zegt CNV-onderhandelaar Jaap Gunnink. "Ook zijn we erg blij, dat het ons is gelukt deze mogelijkheid te laten gelden voor alle betrokken 65 werknemers."





http://www.cnvhb.nl

http://www.cnvhb.nl