Ingezonden persbericht


Veghel, 27 mei 2009
PERSBERICHT

JUMBO VERGROOT PRIJSAFSTAND MET CONCURRENTEN

Supermarkt komt met blijvende prijsverlagingen van A-merken

Prijsvechter Jumbo verlaagt vanaf vandaag de prijzen van de belangrijkste boodschappen. De Veghelse supermarktketen vergroot hiermee de prijsafstand ten opzichte van haar concurrenten. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in de al langer durende strijd rondom de prijzen in de Nederlandse supermarkten. Uit metingen van Jumbo's prijsmeters blijkt dat de door Jumbo geselecteerde producten als gevolg van de blijvende prijsverlagingen 10 tot 15 procent goedkoper zijn dan bij andere landelijke supermarktformules.

"Met de blijvende prijsverlagingen van de meest verkochte boodschappen die vandaag in zullen gaan, verstevigen wij niet alleen onze positie als meest voordelige supermarkt van Nederland, maar benadrukken wij bovendien dat de prijsverschillen met andere supermarkten nog altijd aanzienlijk zijn", zegt algemeen directeur Frits van Eerd. Deze prijscampagne is bovenop de laagste prijsgarantie die Jumbo altijd al hanteert. Dit houdt in dat Jumbo de laagste prijzen garandeert in elke vestigingsplaats. Mocht onverhoopt een klant een product in een andere supermarkt goedkoper aantreffen, dan past Jumbo direct de prijs aan en krijgt de klant het product gratis mee naar huis.

Jumbo Supermarkten
Jumbo Supermarkten is de afgelopen jaren zeer snel gegroeid. Inmiddels heeft Jumbo 120 winkels, verspreid over het hele land. Het is de bedoeling dat dit aantal de komende jaren nog flink wordt uitgebreid. De Brabantse supermarktketen wordt regelmatig onderscheiden met prijzen van leveranciers, klanten en producenten. Vorig jaar werd het voor de tweede keer uitgeroepen tot "Meest klantvriendelijke bedrijf in Nederland".

Noot voor de redactie ­