Scania Beers B.V.

2009-05-26

Van Uden Logistics vervoert Hertog Jan Bier in vier chique Scania XPI's

Breda, 26 mei 2009 - Van Uden Logistics heeft voor de vestiging in Nederasselt vier nieuwe Scania XPI's aangeschaft van het type R400 6x2/4 MNA.

Hiermee wordt het transport verricht voor de firma De Kikvorsch uit Deest. Van Uden Logistics en De Kikvorsch hechten veel waarde aan een milieuvriendelijk en duurzaam transport. Vandaar dat gekozen is voor de zuinige Scania XPI Euro 5 motoren.

Deze motoren voldoen dankzij Scania's XPI (Extreem High Pressure Injection) systeem met EGR aan de Euro 5 norm zonder toevoeging van AdBlue. Van Uden heeft bewust voor de zuinige Scania XPI motoren gekozen, aangezien de Euro 5 emissienorm vanaf oktober dit jaar verplicht wordt gesteld voor alle nieuw aan te schaffen vrachtauto's. Scania is het enige truckmerk waar de chauffeur geen AdBlue hoeft te tanken om aan deze norm te voldoen.

Van Uden 2.332

Van Uden is marktleider op het gebied van logistiek van levensmiddelen, wijn en gedistilleerd. Met zo'n 400 medewerkers verzorgt Van Uden een hoogwaarde afhandeling van het logistieke proces en is hiermee een betrouwbare partner voor retailers en (dranken)groothandels. Het hoofdkantoor is gevestigd in Haaften en de opslag en verwerking van de drank en levensmiddelen vindt plaats in de distributiecentra in Soesterberg, Zoetermeer, Waddinxveen en Nederasselt.

De nieuwe Scania's zijn uitgevoerd in een chique zwart met gouden kleurstelling, geheel passend in de nieuwe uitstraling van Hertog Jan Bieren. De voertuigen zijn allen voorzien van een Highline cabine en Scania Opticruise. Twee van de vier voertuigen hebben een schuifschotel waardoor ze verschillende soorten trailers aan kunnen koppelen. De Scania vestiging in Nijmegen heeft de voertuigen afgeleverd en zal ook het onderhoud verzorgen.

Van Uden 1.332

Fotobijschrift: Account Manager Werner Weigel (L) van Scania overhandigd de sleutels van de vier chique Scania XPI's aan dhr. Karel Hermsen van De Kikvorsch (M) en dhr. Leo Bravenboer (R) van Van Uden Logistics.