Gemeente Voorschoten

Nee tegen pesten

Lieveheersbeestje Burgemeester Jeroen Staatsen en wethouder Bruno van Dunné hebben op 27 mei een Lieveheersbeestjetegels geplaatst bij de basisscholen De Vink en Het Kompas. Hiermee gaven ze het signaal af dat pesten niet normaal is en ernstige gevolgen heeft.

In Voorschoten komt pesten, vandalisme, agressie en zinloos geweld helaas ook voor. De gemeente wil een duidelijk signaal afgeven geven tegen dergelijk gedrag. De aandacht richt zich deze keer op het pesten op basisscholen. Een signaal tegen pesten is helaas nog steeds nodig. Om die reden wordt er in de week van 27 mei bij alle scholen in Voorschoten de bekende stoeptegel met het lieveheersbeestje geplaatst.

Campagne
Meer dan 90% van de kinderen wordt wel eens gepest. Per klas zijn er gemiddeld twee kinderen die dagelijks gepest worden, dit heeft grote gevolgen voor de schoolprestaties en de ontwikkeling op korte en lange termijn. Pesten heeft ook gevolgen voor de klas, ouders en het kind dat pest. Zie www.pestweb.nl voor meer informatie over oorzaken, gevolgen en mogelijke oplossingen.

De Anti-pestencampagne (www.kidstegengeweld.nl) van de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld loopt op bijna alle basisscholen in Nederland. Kinderen, leerkrachten, ouders en opvoeders worden door de campagne bewuster gemaakt van de ernstige gevolgen van pesten.

Lieveheersbeestjetegel 2 Niet alleen op scholen, maar ook in wijken, buurten, bedrijven, sportclubs en thuis komt pesten helaas voor.
* 27 mei 2009