Gemeente Bolsward


Nieuws
19-05-09

Praat mee over visie op Súdwest Fryslân

LOGO SWF rgb! website.jpg

De gemeenten Bolsward, Nijefurd, Sneek, Wûnseradiel en Wymbritseradiel nodigen alle inwoners uit om op 28 mei as. in Bolsward mee te praten over de nieuwe gemeente Súdwest Fryslân (werknaam).

De gemeenteraden van deze vijf gemeenten hebben op 20 april jongstleden besloten om per 1 januari 2011 samen een nieuwe gemeente te vormen. De komende weken werken de gemeenteraden aan een strategische visie op de nieuwe gemeente. In deze visie komen beelden van de nieuwe gemeente naar voren. Hoe ziet die nieuwe gemeente eruit? Waar richt de nieuwe gemeente zich op? Wat zijn belangrijke aandachtspunten?

De mening van de inwoners is hierbij van belang. De vijf gemeenten nodigen de inwoners uit om mee te praten over de nieuwe gemeente. Tijdens verschillende bijeenkomsten werpen de gemeenten en inwoners aan de hand van een aantal stellingen gezamenlijk een blik op de toekomst. Op basis van alle beelden en meningen die tijdens deze bijeenkomsten naar voren komen, ontwikkelen de vijf fusiegemeenten een visie op de nieuwe gemeente.

Om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk inwoners de kans krijgen hun mening te laten horen, worden op de volgende plaatsen en data bijeenkomsten georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Iedereen is van harte welkom.

Inwonersbijeenkomsten

Datum Gemeente
Plaats Lokatie

Woensdag 20 mei Wûnseradiel
Witmarsum De Gekroonde Roskam

Woensdag 20 mei Nijefurd
Workum De Smidte

Donderdag 28 mei Bolsward
Bolsward De Groene Weide

Donderdag 28 mei Wymbritseradiel
Scharnegoutum Doarpshûs Elim

Woensdag 3 juni Nijefurd
Koudum De Klink

Woensdag 3 juni Wymbritseradiel IJlst Stadslaankerk

Donderdag 11 juni Sneek
Sneek Zalencentrum De Walrus

Donderdag 11 juni Wûnseradiel
Makkum Het Anker (kerkzaal)

De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en eindigen rond 21.30 uur.

Naast de inwonersavonden organiseren de fusiegemeenten twee bijeenkomsten voor bedrijven, instellingen en verenigingen. Voor deze twee avonden ontvangen de deelnemers een uitnodiging.

Bijeenkomst voor bedrijven en brancheorganisaties

Maandag 15 juni Koudum Galamadammen

Bijeenkomst van wijk- en dorpsbelangen, maatschappelijke instellingen en verenigingen

Donderdag 18 juni Sneek Zalencentrum De Walrus

Op de website www.fusiesudwestfryslan.nl is alle informatie over de bijeenkomsten te vinden en kunnen mensen zich opgeven. Ook alle stellingen die op de bijeenkomst worden besproken zijn er te vinden. Mensen die niet aanwezig kunnen zijn op één van de bijeenkomsten kunnen online op de stellingen reageren.

De vijf gemeenten hopen zoveel mogelijk inwoners te mogen ontmoeten om gezamenlijk de toekomst van de nieuwe gemeente te verkennen.

feed