Gemeente Lingewaard


Op 28 mei aanstaande vindt zoals ieder jaar de Nacht van de Architectuur plaats. Het thema van dit jaar is de toekomstige ontwikkeling van het gebied tussen Arnhem en Nijmegen. Dit jaar is gemeente Lingewaard gastheer van dit evenement. Een hoogtepunt is dan ook de locatie waarin het gehouden wordt, de kwekerij van Stef Huisman.

De organiserende stichting Aandacht voor Arnhemse Architectuur wil onder het glas van kwekerij Stef Huisman in Bemmel een aantal vragen beantwoord zien over Park Lingezegen. De belangrijkste: wat is dat park eigenlijk?Spreker op de avond is onder andere prof. ir. Eric Luiten, hoogleraar Cultuurhistorie en Ontwerp aan de TU Delft en supervisor van Park Lingezegen. De landschapsarchitect werkt ook aan een masterplan voor de Romeinse Limes (grens). De rijksadviseur van het landschap tot 2012, ir. Yttje Feddes, laat eveneens haar licht schijnen over het plan voor groen in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen.

De Arnhemse schrijver Koos van Zomeren, opgegroeid in de westelijke Betuwe, zal voordragen uit eigen werk. Ook gastheer Harry de Vries, burgemeester van Lingewaard, is een van de sprekers tijdens de bijeenkomst, die overigens alleen op uitnodiging is bij te wonen.