Gemeente Cromstrijen


Oefening Koninklijke Lucht- en Landmacht op 28 mei 2009

(28-05-2009)

In voorbereiding op de missie in Afghanistan trainen helikopterbemanningen van de Koninklijke Luchtmacht en militairen van de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht op 28 mei a.s. in een geïntegreerd optreden tijdens de oefening Thursday Challenge.

Thursday Challenge spitst zich toe op het veilig en efficiënt samenwerken tussen de verschillende deelnemende eenheden. Grondeenheden van de Koninklijke Landmacht worden in dit scenario ondersteund door helikopters van de Koninklijke Luchtmacht. Hierbij worden helikopters door grondeenheden naar doelen geleid. Ook voeren de helikopters verkenningen uit en worden eenheden en materieel door transporthelikopters vervoerd van en naar verschillende locaties op de grond. Naast de samenwerking met grondtroepen wordt de samenwerking tussen de helikopters beoefend. Er wordt gevlogen volgens een zo reëel mogelijk scenario.

De oefening speelt zich af in de omgeving van de Oirschotse heide en de gemeente Budel. In de aangewezen vlieggebieden mogen militaire helikopters zo laag vliegen als voor het doel van de oefening noodzakelijk is.

Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen. Voor nadere vragen en eventuele klachten kan worden gebeld met Sectie Voorlichting & Communicatie vliegbasis Gilze-Rijen (0161) 296100. Voor klachten kan eveneens worden gebeld met het gratis telefoonnummer (0800) 0226033.