Vakantiegeld geeft boost aan boekingen

28/05/2009 10:42

World Ticket Center B.V.

World Ticket Center ziet de boekingen de afgelopen week enorm toenemen. Dit heeft te maken met het ontvangen vakantiegeld. Deze boost laat zien dat de consument in de zomer van 2009 zich niet laat weerhouden om op vakantie te gaan.

Naast het vakantiegeld zorgen de prijsdalingen van vliegtickets ervoor dat de boekingen toegenomen zijn. Hierdoor hoeft men gemiddeld minder uit te geven per boeking vergeleken met andere jaren.

De ticketprijs is op sommigen bestemmingen met meer dan 40% gedaald. Dat is uit een breed onderzoek gekomen van World Ticket Center. De prijzen voor de aankomende zomer (juni/juli) zijn vergeleken met de prijzen van een jaar geleden. De verschillen zijn spectaculair te noemen.

Zo betaalt men voor vertrek medio juni 2009 EUR387 voor een vliegticket naar Bangkok. Hetzelfde vliegticket kostte een jaar geleden nog EUR699. Een verschil van 45%. Tevens kan dit jaar voor EUR161 naar Istanbul gevlogen worden, waar dit vorig jaar nog op een bedrag neer kwam van EUR277, een daling van 42%.

Waar komen deze prijsdalingen vandaan? Allereerst heeft dit te maken met de economische recessie. Vliegmaatschappijen kunnen hier niet anders op reageren dan door de prijzen te verlagen. Ze halen hun beoogde en noodzakelijke bezettingsgraad niet. Ook met Schiphol gaat het slecht. Reizigers kiezen tegenwoordig vaak om te vliegen vanaf een vluchthaven als Düsseldorf of Brussel. Verder is de vliegtaks door veel aanbieders per direct afgeschaft en zijn de brandstoftoeslagen verlaagd door de afname van de olieprijs.

World Ticket Center is een van de grootste zelfstandige reisorganisaties van Nederland en is dé specialist van Nederland op het gebied van 'vliegtickets' en verre bestemmingen. Met gemiddeld 25.000 bezoekers per dag is www.worldticketcenter.nl een van de grootste reiswebsites van Nederland. World Ticket Center is sinds 1983 een van de markleiders op vliegreizen en is aangesloten bij SGR, IATA, PATA, ASTA.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl