Gemeente Valkenswaard

Taxbus om kwaliteit te verbeteren

Aanbesteding Taxbus om kwaliteit te verbeteren

In april is door alle deelnemende partijen besloten een aanbesteding Taxbus te starten om de kwaliteit te verbeteren. Portefeuillehouder Gezondheidszorg van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, de heer Bart Meinema: "Wij willen het beste voor onze reizigers. Het huidige Taxbus vervoer loopt goed en veel klanten zijn tevreden, maar wij denken dat het op een aantal punten nog beter kan. Daarom hebben wij de keuze gemaakt om het contract niet te verlengen en een aanbesteding te starten".

Cibatax rijdt al sinds het bestaan van Taxbus dit collectief vraagafhankelijke vervoer. Het huidige contract is geldig vanaf 1 januari 2006. Dit contract is één keer verlengd tot 1 januari 2010. Door alle deelnemende 15 gemeenten en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) is er nu gekozen om over te gaan tot een aanbesteding. Op langere termijn wordt dan ook de goede kwaliteit van Taxbus behouden of verbeterd.

Aanbesteding
Taxbus zal voor de reiziger niet veel veranderen. Het systeem zoals dat er nu is zal blijven bestaan en praktische zaken zoals telefoonnummers en bereik zullen hetzelfde blijven. De aanbesteding kan leiden tot een andere vervoerder, maar dit kan ook Cibatax zijn. Indien een andere vervoerder de beste aanbieding (prijs en kwaliteit) heeft, zal er alles aan gedaan worden om de overgang zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Een goed implementatieplan is onderdeel van de beoordeling in de aanbesteding. Wanneer een nieuwe vervoerder de aanbesteding wint, zal deze verplicht zijn om een groot deel van het huidige personeel van Cibatax over te nemen, dit is zo geregeld in de CAO taxi.

Na de zomervakantie zal meer bekend worden over de uitkomsten van de aanbesteding.

Vervoer van deur tot deur
Taxbus is een vorm van vervoer van deur tot deur voor gehandicapten en senioren. De opdrachtgever voor Taxbus is een samenwerking tussen de gemeenten Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Helmond, Nuenen c.a., Oirschot, Reusel - De Mierden, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven. Voor meer informatie zie ook www.taxbus.nl.