Gemeente Edam-Volendam

3e Klaphekfestival organisatorisch prima verlopen

Rock-n-roll-circus Edam-Volendam, 28 mei 2009: Burgemeester Willem van Beek kijkt met tevredenheid terug op de organisatie van het 3^e Klaphekfestival van donderdag 21 mei jongstleden. De organisatoren de Stichting Welzijn Edam (SWE), het Club- en Buurthuiswerk (CBW), de Stichting Singelfestival en de Stichting Kaaspop mochten duizenden festivalgangers verwelkomen. Burgemeester van Beek: "Complimenten aan de organisatie en de vele vrijwilligers die het festival voor vele festivalgangers tot een succes maakte."

Het mooie weer van afgelopen donderdag droeg ook zijn steentje bij aan de goede stemming onder de duizenden festivalgangers. Toch deden zich twee nare incidenten voor: een bandlid op het podium moest worden gereanimeerd en ook iemand in het publiek is onwel geworden.

Burgemeester van Beek: De EHBO, de brandweer, de security, twee in het publiek aanwezige huisartsen en een verpleegkundige en de mensen van de ambulancedienst hebben zeer adequaat opgetreden Ook de nazorggroep van de EHBO is in actie gekomen om alle hulpverleners die bij de reanimatie waren betrokken bij te staan. Ik ben zeer onder de indruk over dit optreden. Je hoopt natuurlijk dat je de hulpdiensten niet nodig hebt, maar het is verdraaid goed om te zien dat iedereen op zijn taak is berekend en voortvarend dat doet wat gedaan moet worden!

In de aanloop naar het festival is veel aandacht besteed aan de openbare orde en veiligheid, maar ook op het niet schenken van alcohol aan jongeren onder de zestien jaar. Burgemeester van Beek: Van de controlerende instanties heb ik teruggekoppeld gekregen dat de organisatie daar streng op heeft toegezien. Ook festivalgangers die iets te diep in het glaasje hadden gekeken werden geweigerd.

Ook ten aanzien van het geluid is de burgemeester zeer tevreden: De mensen van het geluid hebben zich strikt aan de geluidsvoorschriften gehouden en dat zien we wel eens anders.

Burgemeester van Beek: Ondanks de twee nare incidenten, vind ik dat de organisatie mag terugkijken op een prima verlopen festival. Zowel voor als tijdens het festival heeft de organisatie goed en constructief overleg gevoerd met mij ende betrokken instanties over de vele aspecten die komen kijken bij een dergelijk groot evenement. Ik wil dan ook mijn dank uitspreken aan de organisatie, de vrijwilligers en de hulpverlening die het 3^e Klaphekfestival dit jaar tot zon groot succes maakten en adequaat gereageerd hebben toen dat nodig was!