Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 28-05-2009

Boetes bij verkeerscontroles

LOON OP ZAND/ KAATSHEUVEL/ WASPIK: Naar aanleiding van klachten over verkeergevaarlijk rijgedrag organiseerde de wijkagent
verkeerscontroles op de Spoorstraat in Waspik, de Hoge Steenweg in Loon op Zand en op de Midden Brabantweg. De controles vonden plaats op woensdag 27 mei tussen 14.00 uur en 22.00 uur. Aan de actie namen 14 agenten deel.

Vijfentwintig automobilisten kregen een bekeuring van 90,- vanwege het niet dragen van de autogordel. Een auto bleek niet in orde; de APK was verlopen, wat de bestuurder ook een bekeuring van 90,- opleverde.

Daarnaast reden 18 automobilisten door rood licht bij de
verkeerslichten op de Midden Brabantweg. De politie controleerde zowel bij de kruising met de Bevrijdingsweg als op de kruising met de Europalaan. Het boetebedrag voor het rijden door licht is vastgesteld op 150,-

Op de Europalaan gingen tot slot nog vier mensen op de bon die, komende vanaf de Horst en verbod op links af te slaan negeerden

In principe geldt dat hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger het boete bedrag.
Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding. 50% van de patiënten in revalidatiecentra is
verkeersslachtoffer.
Verkeersonveiligheid kost onze maatschappij elk jaar circa 9 miljard euro.
(bron: Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie)

Vrouw (81) slachtoffer van zakkenrollers

OOSTERHOUT: Een 81-jarige vrouw uit Breda is slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Ze deed daarvan aangifte bij de politie. Het feit gebeurde woensdagmiddag 27 mei tussen 14.00 uur en 14.15 uur in een kledingzaak aan de Arendstraat. Ze werd afgeleid door drie onbekende vrouwen, die haar bij de kassa aanspraken. Het slachtoffer had haar handtasje op dat moment in een opbergvak van haar rollator zitten. In haar tas zaten haar huissleutels en haar portemonnee met daarin o.a contant geld en persoonlijke pasjes.

Zakkenrollers slaan vaak en op veel plaatsen toe. Juist wanneer u het naar uw zin heeft of druk bezig bent, slaat de zakkenroller toe. Natuurlijk houdt de politie toezicht en spoort zij zakkenrollers actief op. Zelf kunt u ook het nodige doen:
Doe uw portemonnee in uw binnenzak of halstasje, niet in uw jas- of achterzak. Leg dit soort spullen nooit voor het grijpen bovenin uw tas.
Let goed op uw hand- of schoudertas en houd deze voor u. Zorg dat uw tas altijd dicht is.
Let op wanneer uw aandacht wordt afgeleid (iemand loopt tegen u aan of een onbekende spreekt u aan). Een eventuele handlanger maakt daar gebruik van en slaat zijn slag.
Voorkom dat mensen tijdens het pinnen in winkels en bij automaten meekijken en laat u niet afleiden. Zorg dat alleen u de pincode weet en schrijf de pincode nooit op.
Neem nooit meer geld mee dan u denkt nodig te hebben. Verdeel grote hoeveelheden geld over verschillende opbergplaatsen.
Als u toch slachtoffer wordt van zakkenrollers, waarschuw dan omstanders en vervolgens de politie. Uiteraard helpt u de politie als u een goed signalement kunt geven van de verdachte persoon.
Vluchtrichting en het eventueel gebruikte vervoermiddel zijn daarbij ook belangrijk.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 28-05-2009 14:24 | © Regio Midden en West Brabant |