Gemeente Elburg

Borchstee

Presentatie eikenprocessierups op De Borchstee

Op donderdag 28 mei is door Wethouder Henk Wessel op basisschool De Borchstee aan zo'n 30 kinderen van de bovenbouw een presentatie gegeven over de eikenprocessierups. De kinderen vonden de voorlichting erg interessant. Er is duidelijk gemaakt wat de eikenprocessierups is en wat de vervelende gevolgen voor de gezondheid kunnen zijn. Verder werd er meer verteld over de manier van bestrijden.

Eikenprocessierups

Door het toenemende aantal nesten van de eikenprocessierups wil de gemeente graag aandacht voor het probleem en de gevolgen hiervan. Het probleem wordt steeds groter. In 2007 werden er 13 nesten van de eikenprocessierups gevonden en waren dit er in 2008 al 153 en is de verwachting in 2009 een 500 nesten. De Gemeente vraagt iedereen alert te zijn op dit verschijnsel. Als u een nest ziet is het advies er niet aan te komen, maar het te laten zitten en de gemeente te informeren op tel.nr. 688685. Voor meer informatie over de eikenprocessierups kunt u kijken naar de website van de Gemeente.

Alle basisscholen in de gemeente Elburg kregen al eerder de mogelijkheid om een lespakket te ontvangen over de eikenprocessierups. laatst gewijzigd: 28-05-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: Presentatie eikenprocessierups op De Borchstee |