XS4ALL


*

XS4ALL en Denit tekenen overeenkomst datacenter

28-05-2009
Categorie: Bedrijfsnieuws

XS4ALL en hostingprovider Denit Hosting Solutions hebben een overeenkomst getekend ten behoeve van het serverpark voor Denit. De hostingprovider krijgt hiermee de beschikking over een volledig eigen datacenter voor uitsluitend haar eigen klanten. De samenwerking is aangegaan voor vijf jaar, zodat Denit verzekerd is van groeimogelijkheden in de toekomst en de online bereikbaarheid van haar klanten kan blijven garanderen. Het serverpark wordt ondergebracht in DC2, het grootste datacenter van XS4ALL in Amsterdam. DC2 is sinds 2003 het knooppunt van het XS4ALL-netwerk.

Denit beschikt straks over een volledig nieuw in te richten datavloer van ongeveer 200 m2, gelijk aan circa 80 serverkasten. Daarnaast zal de hostingprovider eigen kantoorruimte in gebruik nemen in DC2. "De keuze voor een samenwerking met XS4ALL is mede gemaakt op basis van de uitgebreide veiligheidsmaatregelen die door XS4ALL getroffen zijn op het gebied van brand, koeling en toegangsbeheer", aldus Edwin Cornelissens, mede-oprichter en directeur van Denit. "Andere redenen zijn de gunstige stroommogelijkheden per rack en het positieve imago van het oerdegelijke datacenter met de belangrijkste KPN-apparatuur. "Dankzij dit nieuwe datacenter kunnen wij onze dienstverlening aanzienlijk uitbreiden."

XS4ALL en Denit zijn kwaliteitsproviders die elkaar aanvullen in kennis en dienstverlening. Na een voorbereidend traject van ruim een half jaar is eind december 2008 de definitieve overeenkomst getekend. De gedeelde visie op het gebied van internet, de mogelijkheid tot het leveren van een hoogwaardige dienstverlening en het kunnen inspelen op de virtualisatietrend in de hostingmarkt gaven hierbij de doorslag. De ruimte in het datacenter wordt medio juli in gebruik genomen.