Gemeente Hoorn

Ondernemers ontvangen aanslag reclame- en precariobelasting

De gemeente Hoorn verzendt in het weekend van 30 en 31 mei de aanslagen voor de reclame- en precariobelasting. Dit is de eerste keer dat ondernemers in Hoorn worden aangeslagen voor de reclamebelasting.

In samenspraak met het georganiseerde bedrijfsleven heeft de gemeente met ingang van 2009 de reclamebelasting ingevoerd. Door het invoeren van de reclamebelasting zijn er extra middelen beschikbaar om de lokale economie te stimuleren, bovenop de bijdrage die de gemeente al levert. Alle ondernemers profiteren nu van en betalen mee aan gezamenlijke activiteiten.

Betaling in termijnen
Ondernemers kunnen de aanslag in zeven termijnen betalen. Iedere maand wordt er dan één termijn van de rekening afgeschreven. Hiervoor kunnen zij de gemeente Hoorn machtigen door het meegezonden formulier te ondertekenen en terug te sturen.

Meer informatie
Op de website www.hoorn.nl/belastingen staat uitgebreide informatie over de reclame- en precariobelasting. Wie een digitale kopie wil ontvangen van de inventarisatie van reclame-uitingen kan dit opvragen bij het bureau Financiën en Belastingen. Ondernemers kunnen daar ook terecht wanneer zij denken dat er onjuiste gegevens vermeld staan in de aanslag. Het bureau Financiën en Belastingen is bereikbaar op het telefoonnummer 0229 252085.
Laatste wijziging van deze pagina: 28 mei 2009